This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

Hvordan blir din økonomi fremover, og hvor mye må du jobbe ved siden av studiene? Førstkommende tirsdag er det klart for debatt om studiestøtte og studentøkonomi på Det Akademiske Kvarter.

Elleve måneders studiestøtte har vært en kampsak for studentene lenge. Det store spørsmålet er om den blir innfridd av finansminister Siv Jensen (Frp) på statsbudsjettet som er rett rundt hjørnet.

Bergen Student-TV inviterer derfor sentralstyremedlem i Fremskrittspartiets Ungdom Sara Økland, og nyvalgt leder av Høyden Sosialistisk Ungdom Andreas Unneland, til debatt. Jin Sigve Mæland representant for HF-listen i Velferdstinget deltar også i panelet. Er blå eller rød politikk best for studentene?

– Har matbudsjett

Det er stort engasjement rundt saken. Bergen Student-TV møter blant annet samfunnsøkonomistudent Kjetil Rønhovde på Studentsenteret.

Han inntar dagens mellommåltid mellom forelesningene. Pengebruken på mat har han tatt kontroll over.

– Jeg har et budsjett hvor jeg setter av 2000 kroner til mat hver måned, forteller han.

Rønhovde jobber ved siden studiene. Han sier det er nødvendig dersom han skal ha så god råd som han ønsker. Derimot skulle han gjerne sett at det var annerledes. Han liker ikke tanken på at studenter får det så trangt at de må ha støtte fra foreldre for å få endene til å møtes.

Fulltidsstudenten = økt studiestøtte

Student Sara Viken Løvhaug mener at målet om fulltidsstudenten bør føre til at studiestøtten trappes opp. Hun mener at ettersom mange har eksamener i midten av juni, så burde studiestøtten dekke elleve måneder.

– Men jeg har ikke store forhåpninger om at det blir elleve måneders studiestøtte denne gangen heller, sier hun.

Flere tiltak

På tirsdag kan du også høre mer om hvilke tiltak FpU, SU og andre vektlegger ved siden ønsket om økt studiestøtte. Økland (FpU) vil blant annet ha avgiftskutt.  Unneland (SU) tar til ordet for regulering av boligmarkedet og større studentboligbygging.

Kom på debatten og hør hvorfor de mener sine forslag skal gi bedre studentøkonomi. Du kan være til stedet i salen og stille de viktige spørsmålene.

Tidspunkt: Kl. 19.00, 30.september. Meld deg på arrangementet på Facebook.

Kommentarer