This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

For tiende år på rad arrangeres Menneskerettighetsuken i regi av Amnesty Student Bergen. Arrangementskoordinator Irene Bjørke tar sikte på flere jubileer i fremtiden.

Menneskerettighetsuken 2014 ble sparket i gang på Hulen lørdag kveld med opptredener fra den elektroniske pop/rock artisten Elin Sofye og Askøy-bandet Violet Hill. Frem til neste lørdag vil det daglig være ett arrangement knyttet til Menneskerettighetsuken, hvorav majoriteten vil foregå på Det Akademiske Kvarter.

– Håper å få igjen for arbeidet

Bak kulissene finner vi ei samfunnsengasjert kvinne fra Stord. Irene Bjørke er arrangementskoordinator for Menneskerettighetsuken og står med hovedansvaret for at ting går som planlagt. Hun medgir at det blir en hektisk uke, men gleder seg likevel til å komme i gang.

– Vi har arbeidet med dette i lang tid og håper at resultatet blir like bra som vi har sett for oss, om ikke bedre, forteller hun forventningsfullt.

Ser frem mot nytt jubileum

Amnesty Student Bergen håper å trekke et bredt publikum til årets 10-årsjubileum og har for anledningen utarbeidet et program som illustrerer mangfoldet av organisasjonens hjertesaker. Bjørke mener at Menneskerettighetsuken er en god arena for å opplyse folk om hvordan den menneskerettslige situasjonen er i verden og håper derfor at arrangementet vil vedvare i flere år fremover.

– Vi satser på at det blir et 20-årsjubileum også, sier hun med et bredt smil om munnen.

Variert program

Årets utgave av Menneskerettighetsuken strekker seg fra 20. til 27. september og som besøkende kan man blant annet vente seg foredrag om homofili og homofobi i Uganda, diverse filmvisninger og besøk av generalsekretær i Amnesty International Norge, John Peder Egenæs, som skal ta tak i viktigheten av å stanse bruken av tortur og mishandling i verden.

Fullstendig program for Menneskerettighetsuken 2014 finner du her

Kommentarer