Bergen står i en egen særstilling når det gjelder graffiti og tagging. I motsetning til mange andre kommuner i landet har Bergen Kommune fattet et eget graffitivedtak, hvor målet er å legge til rette for denne moderne kunstformen. Den forholdsvis frie muligheten for utfoldelse har trukket internasjonale kunstnere til byen, og bergensk gatekunst har derfor blitt en eksportvare.
Kommunens ambisjon er at det skal komme en lovlig vegg for graffiti i hver bydel. I dag eksisterer det blant annet vegger i Åsane og Loddefjord, i Fana ved kulturhuset og på Sentralbadet. Det jobbes også med å finne nye arenaer for å utvikle kunstmiljøet, som på BKKs koblingsskap. I tillegg er det vedtatt av bystyret at bosspannene som ikke er omfattet av avtalen om byreklame kan stilles til disposisjon.
Til tross for den liberale politikken understreker kommunen at det er forskjell mellom tagging, som kommunen har nulltoleranse for, og gatekunst. For dem som skulle lure på hva forksjellen er, kan man enkelt si at en tag er en merkelapp eller signatur. Dette er den enkleste formen for graffiti, og går ut på at maleren skriver navnet sitt, i sin egen unike stil.
Snart kommer boken «Street Art Bergen» der John XC, Argus og Walter Wehus dokumenterer gatekunsten i Bergen.