This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Frivillige er drivkraften til Nattjazz. Selv om de ikke alltid er synlig, ville det vært umulig uten dem, hevder festivalsjef Jon Skjerdal. 

Nattjazz er en av festivalene som har holdt sted i Bergen siden 1973. Med store internasjonale artister, er det likevel de frivillige ugjør viktigste delen av festivalen. I 2014 var det mer enn 200 frivillige med for å skape Nattjazz. Festivalsjef,  Jon Skjerdal, mener at uten de frivillige er nesten umulig å drive en festival.

—   Selve festivalen er jo en frivillig organisasjon og vi er tre ansatte og 200 frivillige, poengterer festivalsjefen.

—   Uten frivillige blir det ingen jazz festival, forteller han.

 

Fra gjest til frivillig

Fra 22.-31.mai gikk Nattjazz festivalen av stabelen på USF Verftet. Student ved Universitetet i Bergen, Bård Aarvik, er en av de frivillige under årets Nattjazz. Dette er andre året han deltar som frivillig på Nattjazz, men han har vært vanlig gjest på Nattjazz i fire år.

 

Fordeler med å være frivillig

Det å være med på festivalen som frivillig har mange fordeler. For Aarvik er det blant annet gratis festivalpass og muligheten for å være mer sosial og treffe nye mennesker, som gjør det verdt å jobbe fire skift på åtte timer.

— Når jeg er på jobb, finnes noen som alltid får meg til å smile, og jeg er veldig takknemmelig for å være en del av noe så kjekt, forteller studenten.

 

Aktiviteter

Alle frivillige deles opp i forskjellige grupper og gjør varierende oppgaver, alt fra å lage mat og kaffe til å bestille hotel for artister. Aarvik mener at alle aktiviteter er like viktige, og alle må gjøres.

— Vi som jobber med velferden er jo nesten en familie, forteller han.

 

Har du tips til saker som kan være noe for Bergen Student-TV?
Kontakt redaksjonen på: tips@bstv.no

Kommentarer