This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Mange studenter sliter ofte med å vedlikeholde motivasjon under lange dager på lesesalen. Mentaltrener og foredragsholder Erik Bertrand Larssen mener vi alle har godt av å tenke over meningen bak det vi driver med.

Som forfatter av de populære selvhjelpsbøkene Bli best med mental trening og helvetesuka har Erik Bertrand Larssen mange ideer om hva som skal til for å lykkes med studiene. Han reiser i disse dager rundt om i Norge med foredraget “Slik tenker de beste” og mandag stod Bergen og Grieghallen for tur.

Relevant for studenter

BI-student Marit Vike Engum var på motivasjonsforedraget til Bertrand Larssen, og kunne fortelle at hun tok med seg mange gode tips og ikke minst godt med påfyll av motivasjon inn i eksamenstiden og mente at foredraget ga umiddelbar virkning.

–  Det er ofte vanskelig å motivere seg i eksamenstiden, forteller Engum.

Sterke historier

Rammene rundt foredraget var svært enkle og Bertrand Larssen er helt alene på scenen. På imponerende vis holdt han publikumet i sin hule hånd, gjennom sterke personlige historier om en tøff barndom,  opptaket for å bli fallskjermjeger, skuddvekslinger i Kosovo, og ikke minst en dramatisk bilulykke som endret livet hans. Han forteller om hvordan disse opplevelsene har motivert og inspirert han, og gitt han perspektiv på livet. Man skal ta med seg de triste og tunge periodene av livet for å kunne kjenne bedre på den gode følelsen det gir å være og prestere på topp mener han.

–  Finner du et godt svar på hvorfor du skal fighte hver dag, og hvorfor du skal lese litt ekstra, så finner du den indre motivasjonen du trenger. Jeg tror mange kan ha nytte av å tenke  igjennom hvorfor du skal gjøre det fantastisk godt som student, forklarer Bertrand Larssen.

Trenger ikke mye søvn

Bertrand Larssen, som selv var student ved NHH, har følgende tips til studenter som vil yte bedre på eksamen og bli best:

Start planleggingen av semesteret tidlig, og strukturer gjerne hver enkelt dag. Ha et klart skille mellom konsentrert arbeid og avslappende pauser. Spis godt og sunt, fordelt utover hele dagen.

–  Du trenger ikke mye søvn, du kan mobilisere voldsomt med mye vilje!, mener Bertrand Larssen.

 

Har du tips til saker som kan være noe for Bergen Student-TV?
Kontakt redaksjonen på: tips@bstv.no

Kommentarer