For første gang ble Alumnusdagene arrangert ved Universitetet i Bergen. Statsminister Erna Solberg ble hedret som universitetets første æresalumn.
Lørdag ble Alumnusdagene offisielt åpnet av rektor Dag Rune Olsen, akkompagnert av flere kulturinnslag. Det ferske arrangementet har sitt utspring i alumnusvirksomheten ved Universitetet i Bergen (UiB), som bidrar til å skape nære og livslange bånd mellom universitetet og dets tidligere studenter. I den anledning ble tidenes første æresalumn utnevnt, og det var statsminister Erna Solberg som ble berømmet med den prestisjetunge tittelen.
Lang fartstid ved UiB
Høyrelederen studerte sammenlignende politikk, sosiologi, statistikk og sosialøkonomi. I 1986 fullførte hun en cand.mag.-grad og tok deleksamen i sosialøkonomi hovedfag to år senere. Solberg satt også som studentrepresentant i Det akademiske kollegium (Universitetsstyret) i tre år, samtidig som hun var aktiv i både student- og lokalpolitikken.
– I alle de årene jeg har sittet som stortingsrepresentant, har jeg ofte lent meg tilbake på fagmiljøet og kunnskap jeg har fått fra Universitetet i Bergen, forteller en ydmyk statsminister.
– Våre viktigste ambassadører
Alumnusdagene tyvstartet allerede fredag, med fest og faglig påfyll blant de ulike fagmiljøene på sine respektive fakulteter. Lørdag kunne UiB tilby en rekke populærvitenskapelige foredrag, noe Dag Rune Olsen benyttet seg vel av. Samtidig som Alumnusdagene er et sosialt arrangement, understreker rektoren at det er viktig for universitetet å knytte bånd med sine tidligere elever.
– Hvordan de uteksaminerte kandidatene oppfatter, snakker og føler om oss kan ha stor innvirkning på studentrekrutteringen ved Universitetet, påpeker han.
Rom for forbedring
Under sol og blå himmel opptrådte blant annet plateaktuelle Silja Sol, som har vært student ved HF-fakultetet, og vært med i Studinnekoret Sirenene. Til tross for flott underholdning nådde ikke publikumstallet like høyt som Olsen hadde håpet. Maiværet må trolig påta seg noe ansvar for det litt stusslige oppmøtet, men rektoren medgir likevel at det er et klart forbedringspotensial. Han får støtte fra leder ved Universitetets kontor for samfunnskontrakt, Berit Øksnevad-Gundersen.
– Dette er et prosjekt vi må bygge stein for stein. Samtidig må vi påpeke at tilbakemeldingene har vært utrolig gode, noe vi selvsagt er veldig fornøyde med, forteller hun.