Blant sakene som skapt mest engasjement under Velferdstingsmøtet tirsdag kveld var forslaget om å øremerke lønn til VTs leder.
Da vedtakssak 50/14 ble lagt fram for debatt, steg temperaturen inne i Tivoli på Kvarteret. I forslaget, som ble lagt fram av Velferdstingets arbeidsutvalg (VT-AU), kom det fram et ønske om at lønnen til arbeidsutvalget skulle gå direkte fra Studentsamskipnaden fremfor å behandles hvert år gjennom budsjettforeningsmøtet.
Klart flertall mot
Det ble tidlig klart at arbeidsutvalget møtte motstand på området, da flere av Velferdstingets medlemmer tok til ordet mot forslaget. Dette ble gjenspeilt gjennom voteringen, da forslaget ble nedstemt av et ubestridelig flertall. Leder i Velferdstinget, Tor Sivertsen Prestegard, er glad saken ble tatt opp til diskusjon, men medgir at han er skuffet over at forslaget ble stemt ned med klar margin.
– Vi i arbeidsutvalget hadde selvsagt håpet på et annet utfall, men vi respekterer åpenbart avgjørelsen som er tatt i Velferdstinget, sier han.
Udemokratisk forslag?
Et av argumentene som ble brukt mot forslaget var at det ville sette arbeidsutvalget i en særstilling mot andre studentorganisasjoner, noe som ville være et udemokratisk alternativ. Det kom også reaksjoner på at forslaget ble tatt til diskusjon på nåværende tidspunkt, og ikke under budsjettforeningsmøtet i november. Medlem av Velferdstinget, Astrid Hauge Rambøl, var en av de mest aktive debattantene fra opposisjonsleiren.
– Det er vesentlig at VT-AUs lønn må vektes opp mot alle de andre interessene til studentene i Bergen, forklarer hun.
Lønnen består
Til tross for at VT-AU ikke fikk mye medhold i forslaget om å øremerke sin egen lønn, er det bred enighet om at lederstillingen i Velferdstinget skal forbli en lønnet fulltidsstilling. Prestegard er klar på at det er helt nødvendig for studentvelferden i Bergen.
– Velferdstinget har en utrolig viktig rolle i studentpolitikken og vi mener det er avgjørende at arbeidsutvalget blir lønnet for å kunne fungere på en ordentlig måte, forteller han.