This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Årets avgangskull fra masterstudiet i design ved Kunst- og designhøgskolen i Bergen holder en utstillingen  under navnet av Action/Reaction på USF Verftet. Gjennom prosjektene reflekterer studentene rundt temaer som flerbruk, uformell bosetting, daglige objekter, bevissthet om naturmangfold, rekreasjon, mellommenneskelige forhold og det digitale liv. Utstillingen åpner 2. mai og står til 15. mai.

E-motions

Christine Johannessen (26 år) er en av de studentene som viser fram sitt arbeid. I prosjektet som hun kaller e-motions, fokuserer hun på hvordan en kan skape bevissthet rundt teknologiens påvirkning på mennesker i en sosial digital tid.

— I prosjektet e-motions har jeg laget en bok som skal kunne skape større bevissthet om hvordan teknologien former oss i en sosial digital tid. Den skal også være et middel til dialog om hvilken plass vi ønsker at teknologien skal ha i livene våre, forklarer hun.

Teknologien i livet

— I tillegg har jeg sett på hvordan mennesker uttrykker meninger rundt den store teknologiske revolusjonen vi alle nå står i. Med andre ord, prosjektet handler ikke om hva teknologien gjør for oss, men hva den gjør med oss, fortsetter hun.

— Mitt ønske er å fremme verdien av kontemplasjon på grunnlag av at timeboka etter tradisjonen skal leses én gang i timen. Hensikten med mitt prosjekt er å inspirere til flere åpne dialoger om hvor vår nåværende bruk av teknologi kan føre oss – og hvilke følger dette kan få for oss, sier hun.

For å finne ut mer om studentene og deres prosjekter, se http://www.khib.no/muid/

 

 

 

Kommentarer