This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=5&feed=rss2

Lørdag var det Bergen City Marathon. Blant de over 8000 påmeldte var BI-student Erik Engebretsen.

Under strålende sol ble årets utgave av Bergen City Marathon, det tredje i rekken, en folkefest. Bryggen var fylt opp av løpeglade mosjonister og entusiastiske publikummere, og ute i løypen kunne man blant annet se foreldre løpe med barnevogner, forbausende spreke pensjonister og en veldig sliten Spider-Man.

– Aldri løpt lengre enn 15 km

En av dem som stilte til start var BI-studenten Erik Engebretsen, som hadde bestemt seg for å bruke formiddagen på halvmaraton. Han fikk tilbud om å delta gjennom sin stilling i Fjordkraft, som var årets hovedsponsor for Bergen City Marathon. Engebretsen innrømmer derimot at forberedelsene til det 21 km lange løpet ikke har vært optimale.
– Fram mot halvmaraton har jeg løpt rundt én gang i uken.  I tillegg har jeg aldri løpt lengre enn 15 km, så jeg er spent på hvordan de siste seks kommer til å gå, forteller han.

Varmt å løpe

Til tross for at det strålende været bidro til flott publikumsoppmøte langs løypen, var det en stor andel løpere som gjerne skulle sett at gradestokken var noe lavere. Aktiviteten rundt vannstasjonen ved målområdet var gryende og Røde Kors tok hånd om flere slitne og dehydrerte løpere.

– Det var litt kjølig da jeg kom her i dag morges, men under løpet kjente jeg at det ble fryktelig varmt, forteller Jarle Bolstad, som løp halvmaraton med barnevogn.

Pils som belønning

Etter 2 timer og 35 minutter krysset Engebretsen omsider målstreken. Til tross for varme klær og færre drikkestasjoner enn behovet tilsa, var han godt fornøyd med å fullføre løpet.

– Nå skal jeg drikke øl med den beste samvittighet jeg noen gang har hatt, får han andpustent fram.

Vel gjennomført løp til tross – den sindige bergenseren medgir at formen må bli bedre om han skal stille til start også neste år.

Kommentarer