This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=5&feed=rss2

Forrige helg ble NM i pole sport arrangert for første gang. Amalie Nilssen Hagesæter mener dette er et viktig steg for den videre utviklingen av sporten.

NM i pole sport fikk stor mediedekning, noe som kan føre til at flere får øynene opp for den litt utradisjonelle sporten. Dette kan få folk til å få et litt bedre inntrykk av sporten tror Amalie, som selv deltok under norgesmesterskapet .

Vant sølv

Amalie deltok i klassen elite og stakk av med sølv i konkurransen. Hun forteller at hun på forhånd ikke hadde trodd at hun skulle komme så høyt på listen, og andreplassen var veldig uventet.

– Det var veldig overraskende, gøy og sinnsykt kult. Jeg hadde ikke trodd i min villeste fantasi forestilt meg at jeg skulle få en pallplassering i det hele tatt, så jeg er storfornøyd.

En drastisk endring

Gjennom de 5 årene Amalie har holdt på med polesport har hun opplevd en markant endring i folks syn på sporten. Da hun først startet som sekstenåring ville hun helst unngå å fortelle om hva hun drev med, og opplevde at folk trodde hun holdt på med stripping hvis hun fortalte om hobbyen. Reaksjonene hun får i dag er langt mer positive.

– I dag sier jeg rett ut at jeg driver med poledance, og er ikke redd for å fortelle det lenger. Nå blir jeg møtt med reaksjoner som ”wow, da må du være sykt sterk” når jeg forteller hva jeg holder på med.

Fortsatt fordommer

Selv om det i dag er større aksept for å holde på med pole sport, forteller Amalie at man fremdeles møter på fordommer. Det er fortsatt noen som tror at poledance er det samme som stripping.

– Helt kvitt fordommene blir vi jo ikke, men jeg tåler det litt bedre nå enn jeg gjorde da jeg var seksten.

 

Kommentarer