This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

Til høsten flytter nærmere 6000 studenter og ansatte inn i de nye lokalene til Høgskolen i Bergen på Kronstad. Uten parkeringsplasser kan det by på utfordringer for transport til og fra skolen.  

Bybanen har allerede bortimot sprengt kapasitet, spesielt i rush-tiden, og derfor er det nødvendig med enda ett kollektivtilbud for å frakte de 6000 studentene og ansatte.

 

Bekymret

HiB-direktør, Audun Rivedal, tok for over ett år siden kontakt med blant annet Skyss for å utarbeide gode transportløsninger for studenter og ansatte til høgskolen åpner 25. august. De har foretatt en analyse omkring hva som kommer til å skje med trafikkavviklingen når 6000 personer skal reise til og fra.

– Vi er litt bekymret, fordi vi ser det kommer til å bli en voldsom belastning i dette litt trange trafikkbildet som er i området, sier høgskoledirektøren.

– Skolen er jo noe kronglete plassert med tanke på kollektivtransport. Den sprengte kapasiteten på bybanen vil nok ikke tåle enda 6000 mennesker slik det er i dag, derfor var det behov for å utarbeide alternative tranpsortløsninger, forklarer Rivedal.

– Vi regner med at mange kommer til å sykle, og ønsker sammen med våre samarbeidspartnere å legge til rette for at dette skal være sikkert og lettest mulig. Det er for tiden lite sykkeltraseer som fører inn i området, men dette jobber vi med. Også har vi jo allerede 900 sykkelparkeringsplasser, og det er gode muligheter for å utvide med enda flere, sier Rivedal.


Godt samarbeid
Skyss har opprettet en ny busslinje som skal kjøre direkte fra Festplassen til HiB Kronstad fra og med 11. august. Bussen vil kun stoppe et få steder på veien opp til Kronstad for å plukke opp studenter. Dette er et av resultatene fra det tette samarbeidet mellom Skyss og HiB.

– Det kan bli en utfordring å styre studentene til å velge buss fremfor bybane, men vi kommer til å ha informasjonskampanjer fremover, forklarer kommunikasjonsrådgiver i Skyss, Hilde Kleppestø.

Hun tror det nye busstilbudet vil bli godt mottatt hos studentene, selv om det kan være vanskelig å styre de til å velge buss fremfor bane.


Delte meninger blant studentene
Noen av studentene synes at det er greit å gå eller sykle, mens andre studenter vil gjerne kjøre kollektivt.

– Jeg ville nok gått eller syklet uansett, smiler ingeniørstudent Lars Hauff ved HiB avd. Nygård. Eller, hvis det fint vær da!

– Jeg kunne tenke meg å sykle, men er litt bekymret for forurensningen over Danmarksplass, så vet ikke helt om jeg kanskje ender opp med å kjøre bybane eller buss, sier en noe bekymret ingeniørstudent, Andreas Gjerde ved HiB avd. Nygård.

Kommentarer