This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Etter nesten 20 år i dvale er det nå duket for et comeback for Musikkfest Bergen, 7. juni. Nye artister og band skal oppdages og musikkmiljøet i Bergen og Hordaland hylles. 

Idéen bak konseptet kommer fra den franske Fête de la Musique som har historie tilbake til 1982. I dag arrangeres årlig lignende uavhengige festivaler i mer en 100 land verden over 7. juni. Her til lands finner man arrangementet i blant annet Oslo, Trondheim, Haugesund og Stavanger. Nå planlegges et etterlengtet comeback i Bergen.

Fra øvingslokale til scenen

Målet til arrangørene og ildsjelene, Inga Falch og Ronny Kleveland, er at festivalen skal kunne fungere som et springbrett for lovende lokale band og artister som trenger en scene å vise seg fram til publikum på. Også bransjen vil være samlet under arrangementet, så muligheten for å vise seg fram og slå igjennom ligger med andre ord godt til rette.

Håper på folkefest på festplassen

Konsertene finner sted både innendørs og utendørs, med scener på Felix bar, Kvarteret og Festplassen. Om værgudene er nådige er arrangørene optimistiske på en skikkelig folkefest ute på festplassen, hvor det er plass til tusenvis av tilskuere.

– Det er jo et gratis arrangement, så det kan bli bra. Alle er velkommen, sier arrangør Ronny Kleveland

Arrangørene ønsker sterkt at dette blir en fast tradisjon hver første lørdag i juni, og blant de 36 bandene som får delta i år finner du Monstereo, Myrna Braza, Eirik Søftelands The Beauty, Tiebreaker, Still Shaking.

 

Har du tips til saker som kan være noe for Bergen Student-TV?
Kontakt redaksjonen på: tips@bstv.no

Kommentarer