Søndag formiddag var det duket for et oppgjør mellom tabelltoppene i 4. divisjon i håndball for kvinner. Serieseier og opprykk sto på spill, og begge lag satset alt for å vinne.

Før kampen sto BSI og Fana 2 likt med 28 poeng hver. Begge lag kjemper om å vinne serien, som er det eneste som gir direkte kvalifisering til 3. divisjon.

Klar for reprise

BSI har vunnet alle sine kamper denne sesongen, bortsett fra to som de har spilt uavgjort. Da de møtte Fana 2 i høst endte det med to måls seier, og jentene var klare for en reprise.

– Vi skal kline til fra start, forteller Martine Kortgaard Alm.

Fana kontrollerte

Fana startet kampen med et raskt mål, og tok ledelsen. Lagen fulgte hverandre jevnt de neste minuttene, men så tok Fana kontroll over kampen. Da det var spilt 22 minutter og Fana har sikret seg et fem måls forsprang tok BSI timeout. Det så ut til å fungere for BSI som scorte to raske mål. Kampen flatet litt ut i slutten av omgangen, og til pause ledet Fana 11-15.

Jevn andre omgang

Fana scorte det første målet etter pause, og økte ledelsen. BSI slo tilbake og scoret  fem mål på råd. Dermed sto lagene likt syv minutter ut i andre omgang. BSI  skjerpet seg etter pause, og omgangen ble langt mer spennende enn den første. Lagene spilte jevnt, og både BSI og Fana ivret etter seier. Fana hadde et lite overtak på slutten, og da fem minutter gjensto ledet de med tre mål. BSI reduserte og holdt buret rent mot slutten. Med halvannet minutt igjen fikk BSI en avgjørende straffe, som Martine Kortgaard Alm satte sikkert i mål. BSI lå nå et mål under, og måtte score for å sikre uavgjort. De klarte ikke å sette ballen i mål i det siste  angrepet, men fikk et direkte frikast. BSI prøvde, men keeper reddet. Kampen endte med tap for BSI, med minst mulig margin. Stillingen sto til slutt 24-25, og Fana jublet for seier.

Kan fortsatt kvalifisere seg

Selv om BSI tapte, har de fortsatt en sjanse til å kvalifisere seg til 3. divisjon. Både BSI og Fana har to kamper igjen. De regner med at Fana vinner begge sine, og hvis de selv vinner de siste kampene vil de sikre seg en annen plass i serien.  Nummer to i serien får spille kvalifiseringskamp, og med seier mot det nest dårligste laget i 3. divisjon vil de rykke opp.

– Vi har fortsatt et håp om å rykke opp, og må bare kline til i de to siste kampene konstaterer Martine Kortgaard Alm.