This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

Med høstens flytting til Kronstad blir studentaktivitetenes areal halvert. Studentene ved Høgskolen valgte derfor å ty til demonstrasjon. 

Studentrådet som disponerer 5 kontorer i dag, må til høsten dele et kontor med studentpuben, fagorganisasjoner, linjeforeninger og flere andre studentorganisasjoner. Samtidig vil andre etasje i Studenthuset bli kontorarealer for undervisningspersonalet.

– I dag har vi omlag tre hundre kvadratmeter med kontorareal tilknyttet studentaktivitetene. På det nye Studenthuset ved Kronstad er det estimert at vi kun får rundt 120 kvadratmeter, forklarer Anders Veggeland, leder for Studentparlamentet ved Høgskolen i Bergen.

Visualiserte plassmangelen

Selv om Studentparlamentet ved flere anledninger har forsøkt å forklare ledelsen om problemet er situasjonen fremdeles på stedet hvil. Derfor valgte studentaktivitetene onsdag 19.mars å samle seg for å demonstrere hvor lite plass det vil bli. Dette gjorde de ved å måle opp det arealet de har fått tildelt ved Kronstad. Deretter fylte de arealet med tilsvarende antall studenter som må dele dette på Kronstad.

– Som vi ser er det alt for liten plass, sier Veggeland.

Sammenligner seg med andre institusjoner

Ved dagens fordeling ligger det an til å bli 23 kontorplasser til studentpolitikk, – velferd – og kultur ved det nye Studenthuset. Dette innebærer fire cellekontorer og to kontorlandskaper. Studentparlamentet har sammenlignet dette med andre institusjoner. For eksempel NHH som i dag har 21 kontorer med to til seks kontorplasser hver. De har og fem møterom og et mediesenter og vil i tillegg vil de få fem nye kontorer når deres nybygg åpner.

Studentparlamentet mener de trenger minst seksten cellekontorer, altså tolv mer enn de de er tildelt i dag, for å dekke behovet til alle studentaktivitetene.

Må dele hus med de ansatte

Byggeplanen viser at studentorganisasjonene har fått tildelt arbeidsplasser for å drive student- og fagpolitisk arbeid i første etasje av Studenthuset bak studentbaren. Derimot vil andre etasje ved Studenthuset bli kontorareal for undervisningspersonalet, noe studentparlamentet mener er helt feil.

– Studenthuset burde være for studenter. I dag vil de ansatte måtte dele areal med studenter som driver med blant annet konsertaktivitet, rigging og andre studentaktiviteter. Jeg kan ikke forstå at dette kan være særlig hyggelig for dem heller, forteller Veggeland.

Takket nei til plass i Møllendalsveien

Som et forsøk på å løse problemet har studentorganisasjonene fått tilbud om ekstra plass i Møllendalsveien. Studentparlamentet har valgt å takke nei til dette tilbudet.

– De ulike studentaktivitetene burde være samlet i samme bygg. Nærhet til studentene, samt det å ha et samlet studentmiljø er viktig, sier Veggeland.

Tror en endring skal være mulig

Veggland mener studentaktivitetene burde få andre etasje i Studenthuset, og ar den ledige plassen i Møllendalsveien heller blir til kontorer for undervisningspersonalet.

– Det er i seg selv provoserende at de kaller det et studenthus, når huset tydeligvis ikke bare er til studenter.

Ledelsen var dessverre ikke tilgjengelig for kommentar.

 

Har du tips til saker som kan være noe for Bergen Student-TV?
Kontakt redaksjonen på: tips@bstv.no

Kommentarer