This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

På landsmøte til Norsk Studentorganisasjon (NSO) 28. mars 2014 skal det velges en ny leder. Kandidatene er Gabrielle Legrand Gjerdeset (UiO) og Anders Kvernmo Langset (HiB).

NSO er Norges største interesseorganisasjon for studenter. Den omfatter 42 medlemslag og dermed 220 000 studenter. NSO er en paraplyorganisasjon for studentgrupper ved høyskoler og universiteter i Norge. Organisasjonen har eksistert siden juli 2010 og er et resultat av sammenslåingen av de tidligere studentorganisasjonene, Norsk Studentunion og Studentenes Landsforbund.

NSO kjemper for studentenes interesser

NSO jobber for å forbedre studenters faglige, sosiale og økonomiske rettigheter. De driver påvirkningsarbeid blant annet rettet mot Stortinget, regjeringen og og innenfor universitets- og høyskolesektoren. Organisasjonens hjertesaker er å forbedre studiestøtteordning, høyre kvalitet på utdanning, øke internasjonalisering i høyere utdanning, likestilling, mangfold og solidaritetsarbeid.

To studentpolitikker vil bli NSO-ledere

Leder og styret til NSO velges for ett år. Fristen for å stille til valg er 18. mars 2014. Fram til nå konkurrere Gabrielle Legrand Gjerdset og Anders Kvernmo Langset. Begger kommer opprinnelig utenfra Molde.

Gabrielle, 24 år, studerer europastudier ved Universitetet i Oslo. Fram til i dag er hun leder av Studentparlamentet ved UiO.

Anders, 26 år, studerer master i undervisningsvitenskap ved Høgskolen i Bergen. Han er tidligere leder for Studentparlament ved HiB og nåværende leder for Fag- og forskningskomiteen i NSO. Blir Anders Kvernmo valgt, vil han bli den første NSO-leder fra Bergen. Det betyr ikke noe spesielle fordeler for vestlandets studenter.

– Jeg tenker uansett hvem som blir NSO-leder, så må vi representere alle medlemslagene i NSO og vi skal representere alle studenter over hele landet.

Frem til landsmøte kjøres det ulike debatter mellom kandidatene som kan ses på NSOs hjemmeside. Den første debatten fra regionsmøte i Trondheim, 15. mars kan du se her.

Kommentarer