This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=5&feed=rss2

Han dro til Everton som 16-åring for å oppfylle proffdrømmen. I fjor la Lars Stubhaug karrieren på hylla for å bli heltidsstudent.

Den sindige haugesunderen dro til Everton som 16-åring i håp om å oppfylle proffdrømmen. Etter fire år i klubben, hvor han gikk i de samme korridorene som blant annet Tim Howard, Ross Barkley og nåværende Manchester United-manager, David Moyes, vendte han hjem til Norge og Drammen for å spille for Strømsgodset. Stubhaug fikk sine sjanser mellom stengene, men skader og sykdom begrenset spilletiden. Etter to år i Drammen og en frustrerende sesong i Hønefoss, bestemte Stubhaug seg for å legge opp og satse på studier.

Nei-menneske

Pensjoneringen ble utsatt da 23-åringen signerte en utradisjonell deltidskontrakt med gamleklubben, Strømsgodset. Det var likevel ingenting som kunne få ham til å ombestemme seg, og i fjor høst begynte han på økonomistudier ved Norges Handelshøyskole. Stubhaug medgir at han til slutt manglet den nødvendige motivasjonen for å kunne fortsette karrieren.

– Alle skadene var med på å prege utviklingen og spilletiden min. Samtidig krevde toppidretten utrolig mye tid, noe som gjorde at jeg ble et nei-menneske. I etterkant har jeg skjønt hvor mye jeg har savnet å være med familie og venner, forteller han.

– Det hadde vært vanskelig

Til tross for at karrieren er lagt på hylla, er ikke forkjærligheten for ballspillet borte. Stubhaug ser ofte på fotball og er i tillegg aktiv i NHHI Futsal. Blant sine lagkamerater høster han lovord, men det er ikke alle som er like sikre på at de hadde gjort det samme.

– En potensiell karriere hadde satt langt inne å gi opp. Det er jo en drøm, sier Eirik Wollen Steen

– Men det står utrolig stor respekt av avgjørelsen til Lars om å legge opp for å satse på studier, poengterer Nicolai Vik

Sitter gjerne på lesesalen

Enn så lenge har prioriteringen av studier vært et lykkelig valg for Stubhaug. Han har knapt vært på skolebenken siden ungdomsskolen, men mener det kan være en fordel.

– Mange av vennene mine sier at de er skikkelig skolelei. Jeg har derimot ingenting i mot å sitte på lesesalen i noen timer, sier han og gliser bredt.

Det kan komme godt med når en mastergrad er i vente.

Kommentarer