This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Lørdag var det duket for ”Ut i Scenekunsten” fra Bærum kulturhus med en ny produksjon med nye talentfulle og unge dansekunstnere på Carte Blanche.

Forestillingen ”Red One” & ”Heaven or Tel Aviv” var en todelt helaften koreografert av svensk/norske Christopher Arouni og den israelske duoen Yossi Berg & Oded Graf. Koreografene har høstet stor suksess nasjonalt og internasjonalt for sitt arbeid og er å anse som vår tids hotteste koreografer.

Dans er hverdagen min

Danserne Merete Hersvik, Antero Hein, Isabell Bartnes Johansen, Anja Sunniva Valseth og Alexander Montgomery-Andersen var med på begge de to forestillingene lørdag, og

Christopher Auroni, Alexander Montgomery-Andersen og Anja Sunniva Valseth fortalte hva dansen betyr for dem.

– Først begynte jeg med teater og nå er dans hverdagen min. Dans er et verktøy for meg hvor jeg får ut følelser og får jobbet med meg selv, sier Alexander.

– Det er et utløp, som en alternativ virkelighet hvor du får lov til å leke deg litt, sier Anja.

Bli den beste jeg kan bli

– Jeg har en ambisjon å jobbe med dans. Jeg ønsker å jobbe både med min egen produksjon og i samarbeid med andre. Målet mitt er å bli den beste jeg kan bli. Det vil si å stadig utvikle meg selv og alltid utforske det som dansen gir meg. Hva det er jeg liker å hva det er jeg ikke liker, sier Christopher.

Ut i arbeidslivet 

Det er ikke så lett å få jobb som danser, mener Alexander og Anja. Det tar mye tid, tålmodighet og man må ha gode kontakter.

– Det er en lang vei å gå. Det er mye konkurranse i denne bransjen, og det er vanskelig å stige ut i arbeidslivet, sier Christopher.

Kommentarer