This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

Onsdag kom nyheten om at nedleggelsen av SiB Sentrum blir utsatt fra 01. juni til 01. desember 2014. Dette gir studentene seks ekstra måneder å trene
Kom overraskende på

Ansatte og studenter ble i onsdag møtt med et hyggelig skilt inne på SiB Sentrum hvor det sto skrevet: Gode nyheter: SiB Sentrum vil holde åpent helt til 01.12.2014. Grunnen til utvidelsen er en forsinkelse i planleggingen av lokalenes omgjøring til lesesaler. Anbudsrunden har ikke gått så fort som UiB håpet, og kontaktet før jul SiB Idrett for å tilby å holde åpent et halvt år lenger. Dette mener Bård Johansen, leder i SiB Idrett, er positivt.

– Vi har stor pågang og en mangel på kapasitet. Det vil si at vi i 6 måneder vil ha 7 treningssentre i stedet for 6, noe som vil være veldig positivt for studentene i Bergen og det er vi glade for.

Trening må vike for lesesalsplasser

UiB eier bygget hvor SiB Sentrum er lokalisert, og ønsker å omgjøre arealet til en lesesal for psykologistudentene som lenge har tørstet etter mer plass i nærheten av fakultetet. Det er særlig studentene som tar  årsstudium i psykologi som sliter med plassmangel. I dag er de spredd over store deler av Nygårdshøyden og må ta til takke med alt fra hangaren på Realfagsbygget til et rom i 8. etasje på Stein Rokkans hus. Etterspørselen er stor på disse stedene, og trengselen desto større. Dessuten har studentene ønsket et mer sentrert tilbud for å øke den akademiske utnyttelsen av medstudenter.

Planer om økt treningsareal

Når SiB Sentrum legges ned vil kapasiteten til treningsanleggene i sentrum bli redusert med en tredjedel. Dette er et problem Johansen ønsker å arbeide med, i første omgang ved å utvide treningsarealet på Kronstad.

– Vi jobber konkret med å få større arealer på Kronstad allerede fra åpningen 15. august. Det blir snakk om 1100 kvadratmeter totalt.

Dette vil være en økning på omtrent 500 kvadratmeter fra de planene som foreligger for øyeblikket. Saken skal nå tas videre til SiB-styret, som skal fatte en beslutning i mars.

Kommentarer