This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

O. Martin gjør suksess med debutalbumet Silence Fiction, og med erfaring fra Abbey Road Studios ser han lyst på fremtiden.

Den tidligere vokalisten og låtskriveren i The Alexandria Quartet (TAQ) har gått solo, og det i stor stil. Silence Fiction er tittelen på debutplaten til Odd Martin Skålnes, et album som har fått god omtale i flere aviser den siste tiden. Med fem på terningen fra både Bergensavisen, Dagbladet og Gaffa kan artisten si seg fornøyd med det han har produsert.

– Jeg hadde ikke forventet det i det hele tatt. Det er alt jeg kunne drømt om, forteller han entusiastisk.

 

En stor kontrast

Da TAQ tok pause for noen år siden begynte det straks å klø i fingrene til O. Martin, noe som resulterte i en solid solodebut hvor han strippet ned lydbildet til et noe roligere tempo enn den gamle rockestilen i kvartetten. Den nye atmosfæren på soloplaten er behagelig, og det fokuseres mer på tekst, stemme og kassegitaren framfor beinharde riff og rockepreget. Han mener derfor plata egner seg godt når dagen derpå har gjort sitt inntog.

– Den er vel ment som en søndagsplate, forteller han med et avslørende smil.

 

Skrevet låter siden 11-årsalderen

O. Martin er av den kunstneriske sorten og begynte å skrive sanger så tidlig som på 90-tallet. Fra albumet er det flere gamle låter, blant annet åpningssporet West Of Sadness som han skrev i en alder av bare 17 år. Selve innspillingen av platen foregikk i november og desember 2012, men det endelige albumet kom ikke ut før i slutten av januar 2014.

 

Har mange idéer på lager

Haugesundsmusikeren legger ikke skjul på framtidsplanene sine, og har allerede skrevet ferdig sangene til plate nummer to. Ettersom debutplaten bare er en begynnelse på solokarrieren planlegger O. Martin å leke seg mer i det musikalske landskapet på fremtidens låter. Han hevder at han har mer å tilby musikalsk, men som første plate ville han kjøre litt “safe”.

– Jeg skriver musikk hele tiden, så jeg kommer til å utfordre flere stiler etter hvert, forteller en selvsikker O. Martin.

 

Har du tips til saker som kan være noe for Bergen Student-TV?
Kontakt redaksjonen på: tips@bstv.no

Kommentarer