This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

 

OPPDATERT: Etter en travel og turbulent uke kan Unge Venstre NHH slippe jubelen løs. Med 54 prosent av stemmene ved urnevalget ble de tatt inn i Studentforeningen.

– Vi er veldig glad for at det ble en så bra avslutning på saken. Vår oppgave blir nå å forsvare den tilliten vi har fått fra studentene ved NHH, forteller en lettet leder i Unge Venstre NHH, Hogne Ulla.

 

Sa først nei

Unge Venstre NHH ønsker å etablere seg i studentmiljøet til Norges Handelshøyskole. På forrige ukes foreningsmøte fikk Unge Venstre NHH et klart NEI om å etablere seg som en interessegruppe.

Dette stoppet ikke Unge Venstre NHH og etter å ha samlet inn 150 underskrifter ble det tirsdag avholdt et urnevalg. Alle nåværende studenter ved NHH kunne stemme, men kun 324 valgte å bruke stemmeretten. Med 176 stemmer ble Unge Venstre NHH dermed onsdag tatt opp som interessegruppe i Norges Handelshøyskoles Studentforening.

– Vi er veldig fornøyde med dette resultatet for det er tre ganger så mange som stemte ved urnevalget enn på foreningsmøtet, sier Ulla.

Det blir kickstart for den nybakte interessegruppe da leder in Unge Venstre, Tord Hustveit kommer til NHH allerede i morgen for å vøre med på det første møtet.

– Vi har også sett noe økt interesse fra studentene, men det vil nok ta litt tid før vi opplever noen tydelig effekt av vår tilstedeværelse på NHH, forklarer Ulla.

 

Blir de eneste

Unge venstre blir derfor den eneste politiske interessegruppe i NHHS. Unge høyre var tidligere en interessegruppe, men valgte å gå bort fra dette.

– Vi valgte heller å danne Høyre Studenter Bergen som omfatter alle studentene i Bergen uavhengig av hvilken utdanningsinstitusjon de hører til, forteller Leder i Høyre Studenter Bergen, Even B. Dimmen.

 

Ble skuffet

60 prosent av de tilstedeværende studentene på forrige ukes foreningsmøte stemte i mot, og Ulla la ikke skjul på at de ble skuffet.

–Vi synes at NHH-studentene kan ha godt av å tenke litt mer liberalt mener Ulla.

Mange var sjokkerte over at partiet ikke fikk et ja av forsamlingen. Men årsaken til Nei-et var nødvendigvis ikke en uvilje til å la venstre komme til på skolen.

– NHHS må bestemme seg for om vi skal ha politiske partier i studentforeningen eller ikke. Skal vi åpne for det burde vi åpne for alle, forklarer leder i NHHS sitt kjernestyre Dina Mikalsen.

Kommentarer