This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=5&feed=rss2

Studentene Monica Engeset (24) og Shahwali Firouzadeh (22) skal i hver sin klasse kjempe for Norges ære under årets VM i kickboksing.

VM i kickboksing blir avholdt i Tyrkia fra 30. november til 8. desember. Blant de tre utøverene som skal delta fra Bergen Kickboxingklubb er to av de studenter.

Må være strukturert

Monica Engeset har vært på landslaget i fire år, og er eneste utøver fra Bergen som skal delta i pointfighting under VM. Dette er hennes tredje mesterskap, og røk ut i kvartfinalen begge de forrige gangene. Hun studerer samtidig ved Norges Handelshøyskole, og er etter dette semesteret ferdig med bachelorgraden.

– Det går utover skolen til tider, men så får også jeg oppleve så utrolig mye annet som jeg har lyst til, forteller Monica.

Hun forteller at løsningen hennes har vært å prioritere det ene foran det andre i perioder, samt å strukturere tiden sin godt.

Går for gull

Shahwali Firouzadeh (22) fra Afghanistan skal i år ut i sitt første VM og er en av to menn som skal representere Norge i fullkontakt kickboksing. Han er likevel ikke i tvil om at han kommer til å gjøre bra i det tøffe mesterskapet.

– Folk sier jeg er liten, men jeg har en stor vilje og en stor drøm. Og den drømmen er å stå på toppen av pallen, forklarer Shahwali.

Han har de siste årene trent fem til syv dager i uken, og legger ikke skjul på at dette har gått ut over skolen. For tiden studerer han 3 dager i uken på Akademiet for å forbedre karakterene sine i håp om å komme inn på ingeniørstudiet.

– Jeg har ikke noe fravær fra treningen, men jeg har fravær fra skolen. Etter VM skal jeg fokusere enda bedre på skolen, forteller Shahwali.

Må lese under VM

Både Monica og Shahwali innrømmer at det er utfordrende å drive kickboksing på et så høyt nivå samtidig som å studere. Spesielt når oppkjøringen til VM kom midt i eksamensperioden.

– Jeg hadde en eksamen på torsdag og dagen etter jeg kommer tilbake fra VM har jeg enda en. Så jeg skal ta med meg bøkene og være flink til å lese mens jeg er der nede, lover Shahwali.

Streng diett

I kickboksing kjemper utøverne i forskjellige vektklasser. De veies inn den første dagen de ankommer Tyrkia og da er det viktig at de ikke veier et eneste gram mer en maksgrensen for deres klasse. Monica forteller at hun derfor har måttet holde en streng diet den siste tiden.

– Jeg vet ikke om folk kjenner seg igjen men år du siter og leser til eksamen blir du veldig «munchy». Det at jeg ikke kan spise det jeg vil, når jeg vil i eksamenstiden er nok det som er vanskeligst for meg, innrømmer Monica.

 

De andre utøverne fra Bergen som stiller i fullkontakt kickboksing er:

Marielle Hansen (- 52 kg) Fana Kickboxing

Cathrine Heggøy Fonnes (-65 kg) Champions Kickboxing

Milton Barrios Galarreta (-63,5 kg) Bergen Kickboxing Klubb

Kommentarer