This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Lørdag var det klart for NM i flerdans, en konkurranse hvor deltakerne konkurrerer i flere ulike typer dans. Bergen Student-TV fulgte ett av parene fra BSI som skulle konkurrere i kategorien voksen rekrutt, nybegynnere.

Et lite miljø

Sportsdans, eller flerdans, er en dansegren som har et lite og sterkt konkurransepreget miljø i Norge. Det er ikke mange som kan så mye om denne formen for dans, allikevel har Norge fått en del internasjonal oppmerksomhet, og vunnet mange konkurranser.

Flerdans omfatter mange forskjellige typer selskapsdanser, blant annet vals, slowfox og Quickstep innenfor standardform, og Samba og Jive under Latin.

Skuespill

–  Dans går på skuespill. Det handler om holdning, steg og skuespill. Hver dans har en historie som man må føye seg etter, forteller Tara Katinka

–  Vals er det enkleste når det kommer til ansiktsuttrykk, der er det kun et drømmende uttrykk man skal få frem. Prinsen og prinsessen, legger Kim Alexander til.

Denne helgen var det konkurranse i standard og Latin, dette er veldig forskjellige dansestiler, og det er den beste allrounderen som vinner i hver kategori. Rundt i hallen var det flere forskjellig nivåer på danserne, og deltakere helt ned i tre års alderen.

–   Jeg vet at jeg ikke kan bli så god noen gang, forteller Kim Alexander. Men det er veldig kjekt å se at man kan begynne i en så ung alder og bli veldig, veldig god. Nå tenker jeg at jeg skulle begynt selv når jeg var yngre.

 

 

Har du tips til saker som kan være noe for Bergen Student-TV? Kontakt redaksjonen på: tips@bstv.no

 

Kommentarer