This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

Mot sommeren blir treningssenteret SiB sentrum lagt ned, samtidig kan trolig 2000 BI studenter begynne å benytte seg av treningssentrene til Studentsamskipnaden. I følge lederen for SiB idrett vil det ta opp mot 10 år før man får et nytt fullverdig treningssenter.   

Det er ikke bestemt enda, men BI kommer trolig til å slutte seg til studentsamskipnaden i Bergen. Studentene som benytter seg av dagens treningstilbud forteller at kapasiteten ved sentrene allerede er for dårlig og frykter nå at dette kommer til å bli mye verre.

– På travle dager hender det at jeg står i kø for å komme til på treningsapparatene, så det er jo allerede for dårlig kapasitet, forteller Ola Skjelten som studerer historie ved Universitetet i Bergen.

Må vente opp til 10 år på nytt anlegg

De studentene som enda studere om fem til ti år, vil kanskje kunne glede seg over et treningsanlegg på 8000 kvadratmeter. Dette vil være på høgskolens tomt på Kronstad.

– Vi jobber nå med å få til dette, men det vil nok ta opp til fem til ti år før det vil stå ferdig.  Men jeg tror det vil bli populært hos høgskolestudentene, forteller leder for SiB idrett, Bård Johansen.

Leder i Velferdstinget, Anna Gjertsen, mener at det er lite imponerende at det skal ta så lang tid å få til et fullverdig treningsanlegg.

– Det er ikke holdbart at man skal stå i kø på en tredemølle, så dette må det gjøres noe med, sier hun.

Erstatningsanlegg

Johansen innrømmer at de kommer til å få store kapasitetsproblemer ved sentrene dersom BI studentene kommer inn samtidig som SiB sentrum forsvinner.

– Vi jobber nå med å få i gang et erstatningsanlegg like ved Høgskolens tomt på Kronstad, sier Johansen.

Dette vil være et treningsstudio med treningsapparater, men ikke noe dusjanlegg. Johansen håper de får lånt et større areal for å realisere dette etterhvert. Samtidig jobber han med å finne et areal hvor man kan arrangere gruppetimer.

– Det midlertidige treningsstudioet skal være klart til bruk når vi stenger SiB sentrum i juni, forteller Johansen.

Ikke i sentrum

SiB planlegger ikke noe nytt treningssenter i sentrum, selv om det er størst pågang på sentrene der. Årsaken til det forteller Johansen at er grunnet vanskeligheter med å få areal i sentrum. Ikke alle studenter er like fornøyde med dette.

– De burde egentlig hatt SiB sentrum og bygd et nytt anlegg utenfor sentrum i tillegg, i alle fall når det kommer så mange nye studenter, mener student ved HiB, Miguel Lomeland.

Kommentarer