This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

Bare en av tre mastergradsstudenter ved Høgskolen i Bergen vil få leseplass etter samlokaliseringen. Disse vil alle være i Møllendalsveien da det ikke er noen lesesaler på Kronstad

 

Ved samlokaliseringen av Høgskolen i Bergen (HiB) til neste høst vil det bare være 105 leseplasser tilgjengelig for mastergradstudentene. Dette vil være for lite da det våren 2013 var 297 mastergradsstudenter ved Høgskolen og antallet trolig vil øke.

– Det er ikke en rettighet, men vi mener at alle studentene skal få tilbud om en lesesalsplass, forteller politisk nestleder i Studentparlamentet ved HiB Marianne Rødseth Espeland som mener det er alt for dårlig at bare en av tre vil få plass.

– Sove der du driter

Også studentene ved Høgskolen synes det er kritikkverdig at så få vil få plass ved samlokaliseringen. Mastergradstudent ved lærerutdanningen, Marius Schwarz er selv glad i sin leseplass ved Høgskolen, men frykter at han ikke vil få plass til høsten.

– Når du studerer hjemme er det som å sove der du driter. Når du har en leseplass har du et sted man kan dra til som en arbeidsplass, og når du er hjemme kan du ta fri, sier han.

Utdanningsdirektøren ved Høgskolen, Bjørg Kristin Selvik mener det ikke vil være et stort problem da mange studerer deltid eller ikke har behov for en leseplass.

– Ideelt sett skulle vi kanskje hatt plass til alle, men det er heller ikke bra om store mengder areal står ubrukt fordi studenter ikke bruker plassen sin, mener hun.

Må til Møllendalsveien

Problemet er at det ikke er lagt opp til leseplassene i nybygget på Kronstad. Det vil derimot være rundt hundre grupperom og flere arbeidsplasser i det åpne arealet. De plassene som blir tilbydd er derfor i Møllendalsveien, hvor bare noen av utdanningene vil holde til.

– Da vil lærerne være på Kronstad og vi blir en isolert masse nede i Møllendalsveien. Det er ikke bare å banke på døren til veilederen om du trenger råd, forklarer Schwarz.

Espeland frykter at flere studenter ikke kommer til å benytte seg av leseplassene dersom de er i Møllendalsveien. Selvik derimot mener ikke plasseringen bør være et problem.

– Det er ikke så langt å reise og det er samtidig ikke noe i veien for at lærerne reiser ned til Møllendalsveien, sier hun.

Bookingsystem

Hva som blir gjort framover for å løse problemet er uklart. Det er blant annet prøvd ut et bookingsystem ved Avdeling for Lærerutdanning, som ikke ser ut til å bli særlig benyttet.

– Jeg mener det bør vurderes om man skal beholde noe av den gamle bygningsmassen. Samtidig kan noen av grupperommene ved Kronstad gjøres om til leseplasser, for har man egentlig bruk for hundre grupperom, undrer Schwarz.

Studentparlamentet ved HiB vil jobbe for at man får mer plass generelt, og at det vil bli lagt opp til leseplasser i bygget Høgskolen ønsker å bygge på Nord-tomten ved Kronstad.

 

Kommentarer