This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Mange studenter bruker mye tid på  studentorganisasjoner. Av og til kan dette gå på bekostning av studier og deltidsjobb. Er det riktig å prioritere på denne måten, eller overvurderer studenter hvor viktig deltakelse i slike organisasjoner er for CV-bygging?

Ulvhild Eide sitter i styret i Skeive Studenter, er aktiv i Bergenhus Venstre, har vært PR-sjef for Psykologirevyen og er med i BSI dans. Hun er det en kan kalle en engasjert student. Trivsel, og interesse for ulike deler av samfunnet har gjort at Eide har valgt å bruke tiden sin på dette. Hvor relevant det er for arbeidslivet, er hun imidlertid usikker på.

– Det kommer an på hvordan type verv og hvilke arbeidsoppgaver en har, forteller rekrutteringskoordinator, Siri Bremnes i møte med Eide og BSTV.

– Men det er alltid bra med engasjement, fortsetter hun. Den erfaringen en får fra organisasjonsarbeid kan være til god hjelp for fremtidig yrke. Likevel er det viktigste å komme seg raskest mulig ut i arbeid, selv om det virker urelevant for den jobben du ønsker å ha på lengre sikt. Her har man en profesjonell person å forholde seg til, og det gir mer sikkerthet som referanse.

På den annen side, er studentorganisasjoner en morsom arena hvor man kan prøve og feile uten at det har så stor betydning. Det gir stort rom for personlig utvikling.

– Jeg har fått mye kunnskap og nye perspektiv på ting, sier Eide.

Studentorganisasjoner er på denne måten kanskje ikke det arbeisgiver synes er viktigst når de vurderer en CV, selvom det absolutt er noe som gjør studenttilværelsen bedre.

– Et fint supplement til tradisjonell arbeidserfaring, avslutter  Bremnes.

 

 

 

 

Kommentarer