This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

Studenter ved HiB synes nytt utstyr er viktigere enn flere studieplasser.

Da Regjeringen Stoltenberg II la frem sitt forslag til statsbudsjett, kom det blant annet frem at de ønsker å opprette 255 nye studieplasser ved ingeniørinstitusjoner rundt om i Norge.

Studentene ved Høgskolen i Bergen mener dette er feil utnyttelse av ressursene, ettersom mange skoler har et stort etterslep på utstyrssiden. De mener flere plasser ikke løser dette problemet.

– Vi er strålende fornyød med at de har gitt oss mer penger til flere studenter, men det de ikke har tenkt på er at det koster mye å opprettholde oss. Vi trenger flere labber og foreløpig sånn vi har det nå har vi dårlig labber. Vi har kanskje utstyret vi trenger, men alt for lite, sier Martin Leithaug.

– Vi trenger flere teknologer. Derfor har vi økt antall studieplasser, i tråd med nettopp det ønsket, kontrer Ap-politiker Marianne Aasen.

Har fått Mohn-støtte

I Bergen har man masse nytt utstyr som studentene som kan benytte seg av. Men dette skyldes ikke bevilgninger fra staten, snarere en gavmild onkel med navn Trond Mohn.

– Vi har Trond Mohn, som gjør at våre laberatorier er bra. For andre institutter enn HiB, så kan det være mye bedre å få midler til bedre laberatorieutstyr, sier en annen student, Raymond Vika.

– I dette budsjettet har vi prioritert antall studieplasser, for det er ganske stor mangel. Ut i fra en vurdering at det nok har vært mulig å ta imot disse studentene på institusjonene. Men det er viktig å se hvilken kvalitet det er på studiestedene, avslutter Aasen.

Kommentarer