This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Klimaproblemene vi opplever i dag er viktige å ta tak i. For å unngå store endringer er det regnet ut at klimautslippene med 90% innen 2050. En måte å nå dette målet er å forsøke å leve et mer bærekraftig liv. Å leve et bærekraftig liv vil si å ha en livsstil som innfrir våre daglige behov, uten å gjøre slik at neste generasjon ikke vil få møtt sine behov. Bærekraftig liv Landås jobber med å finne lokale løsninger på hvordan man lettere kan få en mer bærekraftig hverdag.

I tråd med denne tankegangen arrangerte Bærekraftig liv Landås og økobonde samt matentusiast, Erik Halvorsen, et matkurs der deltakerne kunne lære å partere villsau. Villsauen beiter rundt om i naturen, den har ikke reist halve veien rundt jorden for å komme på våre tallerkener, og kan derfor kvalifiseres som bærekraftig.

I dag mates vanlig sau med kraftfor som består av korn og kornprodukter, altså menneskemat. Denne maten blir ofte fraktet lange avstander. I en verden der mange sin hverdag preges av sult burde dyrene heller fores med naturlig mat, forteller Erik Halvorsen.

 Vanlig sau skal ha to, tre eller fire lam, og skal ha masse kraftfor for å ha melk til alle disse lammene. Dette kraftforforbruket gjør norsk saueproduksjon lite bærekraftig.

— Villsauen, der er det bare solskinn og regnvann, så det er veldig bærekraftig og klimanøytral mat.

Deltakerne lærte mye i løpet av dagen, både om matproduksjon og hvordan man bruker ulike deler av dyret.

Matlaging er et håndverk det og. Det er greit å kunne lage mat ut ifra det du får, og ikke bare ferdig pølser og koteletter fra butikken, sier en av deltagerne Cecilie Wian.

 

 

Har du tips til saker som kan være noe for Bergen Student-TV? Kontakt redaksjonen på: tips@bstv.no

Kommentarer