This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Bergen Bibliotek og Bergen Senter for Elektronisk Kunst (BEK) inviterte til bibliotekfest. Her ble en høytlesningsinstallasjon presentert. Installasjonen skal samle Bergen ved hjelp av høytlesning av boken Regn, skrevet av bergensforfatter Stig Holmås.

– I kveld er det lanseringsfest. Innstallasjonen er nå ferdig som det er Bergen Elektronisk Kunst som har laget, forfatteren er her og vi skal feire at vi starter med prosjektet, kan biblioteksjef for Bergen Bibliotek Leikny Haga Indergaard fortelle.

Stian Rimnes fra BEK har stått bak høytlesningsinstallasjonen som ble tatt i bruk av publikum for første gang på fredag.

– Prosjektet består av en stor rød knapp og en mikrofon. Når du trykker på knappen starter teleprompteren som består av et kamera, en skjerm og en glassplate som gjør at teksten kommer rett foran kamera. Den som leser inn ser rett inn i kameraet. Så trykket man på knappen igjen for å stoppe opptaket, og da blir videoen opplastet automatisk, forteller han om hvordan man bruker installasjonen.

Du kan se høytlesningsprosjektet med klipp fra folks høytlesninger på http://bergenleser.bergenbibliotek.no/

Kommentarer