This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

I statsbudsjettet som den nylig avgåtte regjeringen la frem, foreslås det å øke studenters foreldrepermisjon fra 44 til 49 uker. 

Studenter som får barn etter 15. august 2014 vil kunne få like lang foreldrepermisjon som foreldre i jobb dersom dette forslaget blir en realitet. Likestillingsansvarlig i Arbeidsutvalget ved Universitetet i Bergen, Erlend Sand, jubler over forslaget.

– Dersom dette forslaget kommer igjennom vil det være en forbedring av retten til lik utdanning, forteller Erlend.

Bra å få barn i studietiden

Mor og masterstudent Hege Eriksen synes det er bra at det kommer flere tiltak som gjør det lettere for studenter med barn.

– Det er jo perfekt å få barn mens man studerer. Ikke bare har man mer tid til å nyte småbarnstiden med barna sine, men man vil også være ferdig med dette før man skal ut i jobb, mener Eriksen.

Selv begynte hun å studere fem måneder etter at sønnen var født, og ville neppe selv tatt ut hele permisjonen.

– Jeg måtte ha litt intellektuelt påfyll for det ble for kjedelig bare å prate babyspråk hele dagen. Men jeg har også stor forståelse for de som ønsker å være lenge hjemme med barna sine, sier hun.

Ikke garantert

Hvorvidt forslaget kommer med i det reviderte statsbudsjettet er ikke sikkert. Styremedlem i Høyres Studenterforening i Bergen, Håkon Berg, håper selv at det vil bli stående.

– Det er vanskelig å si hvordan dette vil bli da Høyre ikke har omtalt dette i programmet sitt. Men vi i Høyres Studenterforening i Bergen støtter dette forslaget og vil jobbe for at det blir værende, forklarer Berg.

Hege Eriksen tviler likevel på at forslaget vil få stå da den blåblå regjeringen ser ut til å ville stramme inn støtten for de som ikke er studenter.

– Da ser jeg ikke for meg at de skal utvide akkurat dette for studenter, mener hun.

Berge derimot tror heller regjeringen vil fjerne andre forslag fremfor dette.

– Dette er en viktig sak for Høyre og FrP å prioritere, forteller Berge.

Kommentarer