This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

Tirsdag 8.oktober ble det arrangert velferdstingsmøte på Kvarteret i Bergen. Det var mange saken på agendaen, den største blant dem en evaluering av boligrådgivingen, Bergenstudenten. Etter en lang debatt ble det til slutt bestemt å avvikle prosjektet.

Færre henvendelser enn før

Bergenstudenten er et gratis rådgivingsprosjekt igangsatt av studentdemokratiet i Bergen i 2004. Deres hovedoppgaver har vært å gi juridiske råd om husleie – og kontraktrett, samt generell rådgiving om leiemarkede i Bergen. Bergenstudenten eies av Velferdstingen i Bergen, og finansieres av utdanningsinstitusjoner som er tilknyttet studentskipnaden i Bergen.

– Det er grådig lite å gjøre, den siste perioden har vi stort sett bare sittet å ventet, sier Knut Knapskog, Rådgiver Bergenstudenten.

Under tirsdagens møte la de ansatte i Bergenstudenten frem et foredrag hvor de informerte resten av velferdstinget om nedgangen i henvendelser Bergenstudenten har opplevd de siste årene. De påpeker at selv om de har møtt opp på åpne visninger, er det til liten nytte da nesten ingen studenter møter opp. Tross dette er nedgangen ganske draktisk, fra 504 henvendelser til Bergenstudenten i 2006 til 110 henvendelser i 2013.

– Det virker ikke som det lengre er behov for tilbudet, vi anbefaler derfor å legge ned prosjektet, sier Sara Wæhle, prosjektleder, Bergenstudenten.

Svekker studentvelferden

Selv om de fleste var enige om en nedlegging av prosjektet under dagens møte, var det likevel ikke alle som var like villige til å gi seg. Håvard Eggestøl fra sosialdemokratene, påpeker at en nedlegging kan ha konsekvenser for videre finansiering av velferdstilbud, spesielt med tanke på at Bergenstudenten finansieres av Bergen kommune og ikke trekker av semesteravgiften. Han peker på at mer aktiv profilering burde være svaret, og ikke nedlegging.

– Synes vi gir oss litt tidlig, sier Eggestøl.

Nestleder i arbeidsutvalget er derimot ikke like enig, men mener likevel ikke at tilbudet burde forsvinne helt.

– Vi kan ikke lengre legitimisere et prosjekt som ikke fungerer, selv om det ikke tas av semesteravgiften. Vi bør heller satse på en bedre nettside, Tor Sivertsen Prestegard.

– Et behov google i dag kan tilfredsstille

Som flere deltakere ved møte påpekte, er det ikke lengre et behov for tilbudet som følge av den økende bruken av nye medier. Det skal nå opprettes en bedre nettside, hvor studentene får informasjonen trenger.

Kommentarer