This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Kine Charlotte Solend (29) har selv blitt utsatt for seksuelle og psykiske overgrep. Nå hjelper hun andre i samme situasjon.

Siden april i fjor har Solend holdt en rekke yogatimer for personer utsatt for overgrep. Her har hun ikke bare fokus på bevegelse, men også pust og mestring av følelser, noe hun også ser på som en mangelvare blant flere nåværende helsetilbud.
– Jeg syns det er et for lite helhetlig tilbud for de som har vært utsatt for overgrep. Jeg mener blant annet at det er for mye fokus på hvilke problemer man har og hva disse skyldes, istedenfor å tenke fremover på hvordan de kan løses, forklarer hun.

En som også er enig i med Solend, er kursdeltaker Robert Hausvik (26). Med sin bakgrunn som narkoman forteller han at de ukentlige yogatimene ikke kan sammenlignes med annen behandling.
– Det fantastiske med kurset er for det første at det setter fokus på løsningene framfor problemene, i tillegg til at det ikke legger vekt på hvilken bakgrunn man har og hvorfor man sliter. Ved mine tidligere behandlinger blir deltakerne ofte satt i bås etter hvilke historie man har, men slik er det ikke her, smiler han.

Men det er ikke bare Hausvik som ser på Solends yogatimer som en enorm hjelp. Siden kurset startet har fulle timer og lange ventelister vært med på å holde yogainstruktørens motivasjon på plass.
– Den positive responsen har virkelig vært helt overveldende, samtidig som det er skremmende å se hvor mange som faktisk har vært utsatt for overgrep. Heldigvis har jeg fått støtte fra Arna og Åsane-kulturkontor som gjør at jeg kan fortsette å holde kurset gratis til neste år også.

Kommentarer