This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=5&feed=rss2

Baseball er en idrett mange har kjennskap til, men liten kunnskap om. Baseball er sporten med balltre, store hansker, en liten hard skinnball med rød søm, baseballcapser og uttrykk som strike, pitch og homerun. Man beskrive baseball som ”proffutgaven” av slåball. Selv om baseball er typisk amerikansk, går det utmerket an å spille det i Norge. Og det har gutta på NHH bevist.

Vinteren 2013 ble NHH’s egen baseballklubb skapt, NHHI Baseball. Klubben ble skapt av 16 inspirerte studenter ved Norges Handelshøyskole. Leder Hans L. Falck sier at de dannet denne klubben fordi de ville skape noe. De ville skape noe som de kunne ha ved siden av studier, men og noe som vil eksistere etter at de er ferdig på NHH. Det som egentlig bare startet som en kuriositet for sporten utviklet seg til å bli en levende interesse.

Ifølge Norges softball og baseball forbund (NSBF) eksisterer det kun 20 lag i Norge, noe som gjør at baseball til en veldig liten idrettsgren i Norge. Baseball gutta har som mål og ønske om å skape et miljø i Bergen, og forhåpentligvis engang i fremtiden kunne ha sin egen bane.


Kommentarer