This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=5&feed=rss2

BSTV møtte to studenter som sikter mot toppen i hver sin idrett.

Jonas Orset (22) studerer idrett og kristendom ved NLA Høyskolen, samtidig som han satser for fullt på sykling for Team People4you.

Maria Brochmann (20) er økonomistudent ved Handelshøyskolen BI og spiller fotball for Åsane Fotballs damelag.

Selv om begge satser 100 prosent på idretten og dette er første prioritet, så understreker både Orset og Brochmann viktigheten av å studere. En eventuell idrettskarriere varer ikke til pensjonsalder, og det er viktig å ha noe å kunne falle tilbake på etter karrieren. Dessuten er de også realistiske og vet godt at de kanskje aldri vil kunne leve av idretten.

– Det er ikke lett å tjene penger på damefotball, så jeg er avhengig av å ha noe ved siden av, sier Brochmann.

Begge utøverne mener at det er mulig å kombinere idrett og studier, men at det til dels kan gå utover andre ting, som venner og annen jobb. I tillegg mener de det også at det kan variere noe mellom ulike studium hvor enkelt det er å satse på en idrett.

– Jeg er veldig heldig og kan tilpasse det mitt behov og kan lese mye på egenhånd, noe som nok ikke er mulig i alle studier, sier Orset.

Det er fremdeles et par steg igjen å ta for de unge idrettstalentene for å hevde seg blant de aller beste, men de er begge villige til å ofre alt for å nå drømmen.

Kommentarer