This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=5&feed=rss2

Fredag 10. mai var det duket for det årlige studentmesterskapet i roing på Nordåsvannet i Bergen. Det var totalt 13 påmeldte lag, hvorav åtte deltok i herreklassen og fem deltok i kvinneklassen. NTNUI var som vanlig storfavoritter i begge klasser, og det var knyttet store forventninger til om de i år endelig skulle vippes av tronen.

Før de innledende heatene skortet det ikke på selvtilliten til et av utfordrerlagene, NHH Crew.

– Vi har jo trent gjennom hele vinteren  og hele vårparten så lenge vi har hatt vann. Nå har det jo vært is veldig lenge, men vi har lagt mye arbeid inn i disse ti minuttene totalt, så det blir spennende å se, sier lagleder for Justitia, Erik Torjusen.

Han svarer bekreftende på spørsmålet om hvorvidt det største målet for dagen er å slå konkurrentene fra NHH:

– Ja, vi må nok innrømme det. Det er nok det viktigste å slå NHH.

– Vi skal hvertfall ta NHH, de er jo rivalene, det er jo selvsagt. Men vi må jo sikte på gull, og der er det NTNUI som står i veien, samstemmer førstestroke og rokollega på Justitia, Jo N. Godø.

NTNUI cruiset oppskriftsmessig gjennom det innledende heatet uten nevneverdige anstrengelser, og stilte dermed til start i finalen med favorittstempel. På plassene bak fulgte de jublende sølvvinnerne fra Sjøkrigsskolen, mens Justitia måtte ta til takke med å stå på det nederste trinnet på podiet. Selvom de slo sine argeste konkurrenter fra NHH, som slukøret måtte innse at finalebilletten glapp i oppsummeringsheatet, var de tydelig noe skuffet over valøren på medaljen.

– Vi hadde jo håpet å slå Sjøkrigsskolen. Det var bittert at vi ikke gjorde det, men igjen, vi rodde det beste vi kunne og de gjorde det beste de kunne, men de var rett og slett sterkere enn oss, innser cox på Justitia, Christian Skovly.

Også på kvinnesiden gikk forhåndsfavorittene fra Trondheim med flagget til topps med en suveren seier i finalen. Utfordrerne fra NHH, Oktagon, så på sin andreplass som en seier, og smilte fra øre til øre etter målgang.

– Det var veldig, veldig gøy. Vi er kjempefornøyde – det er dette vi har jobbet mot nå i hvertfall tre uker  og det er veldig deilig å være ferdig, stråler Lene Aronsveen, roer på Oktagon.

Siste plass på seierspallen ble okkupert av jussdamene på Justitia.

Kommentarer