This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Rosabloggere er byttet ut med squats, proteinpulver og et økende kostholdspress når fitnessbloggene overtar topplistene. Men spiser bloggerne kun den maten som vises i innleggene?

Kostholdspresset øker i takt med flere antall Fitnessblogger og stadig yngre lesere henger seg på den «sunne trenden» hvor sukrin, stevia og lavkarbo ofte er en viktig del av kostholdet. Camilla Tvedt er en av de stadig flere yngre leserne som mener det er vanskelig å ikke bli påvirket.

– Jeg blir veldig påvirket når jeg leser disse bloggene og jeg hadde ikke nok hadde brydd meg like mye om ikke jeg hadde lest de, sier Tvedt.

Økende salg i helsekost
Mye av maten som presenteres i blogginnleggene er spesielle produkter som er vanskelig å finne i dagligvarebutikken. Dette gjør at leserne oppsøker andre forretninger som helsekost for å finne det som fremstilles som det sunneste alternativene. En som merker mye til dette økende kostholdsfokuset er Else Bakken fra Kinsarvik Naturkost.

– Det er flere og flere yngre som blir opptatt av helse, trening og kropp. Det har blitt veldig «in» å ikke bruke hvetemel nå, så kokkosmel, mandelmel og sesammel er noe vi selger mer av.

Feil bilde av virkeligheten
En av dem som har god kjennskap til bloggeres fremstilling av et sunt kosthold, er Kristina Skarpenes fra bloggen Kristinasinvei.blogg.no. Hun mener lesernes oppfatning av hva som bør spises ofte kan være feil. Dette har blant annet mye å gjøre med bloggernes sponsorer.

– Jeg vet at mange, og meg selv inkludert, har gode sponsorer, så det kan være litt av grunnen til at det er veldig mye snakk om disse produktene. Dersom en blogg blir sponset med produkter som proteinpulver og mandelmel er det ofte slik at bloggeren også må omtale disse produktene på bloggen. Det er vel kanskje noe som kan føre til en oppfatning av at bloggeren kun spiser disse produktene, noe som ikke stemmer.

Kommentarer