This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

Mandag 6.mai var det storstilt feiring på Universitetsmuseet etter at universitetet endelig fikk bevilget penger til aulaprosjektet.

Tirsdag 7.mai legges revidert statbudsjett frem, og der får Universitetet i Bergen 20 millioner kroner til en oppstartsbevilgning. Allerede i 2008 begynte rektor ved UiB, Sigmund Grønmo å jobbe for bevilgning til både å restaurere Universitetsmuseet, ta vare på samlingene, utsiden og ikke minst bygging av ny aula.

Stort og allsidig bruksområde

Den nye aulaen som skal ligge i sørfløyen, vil bestå av 500 sitteplasser og være hele 400 kvadratmeter stor og 11 meter høy. Byggeprosessen kan begynne så snart som mulig.

– Dette blir Vestlandets nye storstue, sier en fornøyd Grønmo.

Både studenter, ansatte og andre kan benytte seg av den nye aulaen som vil bli brukt til ulik aktivitet.

– Det vil være viktig for universitetets egne seremonier, arrangementer, doktorgradpromosjoner, semesteråpninger og kulturelle arrangementer. Det vil være viktig for studentene, Studentersamfunnet, studentorganisasjoner og studentkulturen. Det vil være viktig for hele samfunnet; her kan det være internasjonale konferanser, store kulturelle arrangementer som Filharmoniske orkester og Festspillene, sier rektor.

– En gledens dag

Sigmund Grønmo er svært fornøyd  med resultatet av arbeidet, og mener den nye aulaen skal stå ferdig i løpet av 2015.

Han har hatt mange i ryggen, og universitetsstyremedlem Magne Seierslund er en av dem.

– Siden i fjor har både jeg og rektor hatt kontakt med den ene og den andre sentrale politikeren for å lobbe opp stemningen til det her. Det her en en gledens dag, ikke minst for universitetet og Sigmund som har jobbet med det i mange år. Det har ligget i kortene at dette ikke bare skal være et sted for doktorgradspromosjoner og arrrangementer for fine folk, men at også studentene skal få bruke aulaen, sier Seierslund.

Kommentarer