This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

Etter Norsk Studentorganisasjons (NSO) landsmøte var det stor misnøye blant de ulike utdanningsinstitusjonene i Norge. Studentenes Arbeidsutvalg (AU) på Universitetet i Bergen (UiB) la frem en instilling om utmeldelse av NSO. Dette er en prosess som må gjøres i to omganger. På mandagens studentparlamentsmøte stemte 15 over 9 medlemmer for utmeldelse og innstillingen ble vedtatt i første omgang.

– Det er flere grunner til at UiB har vedtatt førstegangsutmeldelse av NSO. Det viktigste poenget er en sløsekultur i NSO. UiB ser store forskjeller i studentfrivilligheten som drives i Norge og den som drives i NSO, sier medlem av AU Mathias Bratz-Queseth.

I tillegg til uenigheter om den organisatoriske oppbygningen av NSO er det også andre grunner til ønske om utmeldelse.

– De rent økonomiske konsekvensene vil være at UiB betaler nærmere 1 million kroner mindre inn til NSO hvert år, sier Bratz-Queseth.

Til tross for førstegangsvedtaket om en utmeldelse er det flere i Studentparlamentet som mener det er en risiko å melde seg ut.

– Vi tar kanskje et lite sjansespill nå. Vi leker litt med ilden ved å gå så langt som at vi har vedtatt en av to utmeldinger, sier medlem av Studentparlamentet Bjørn Kristian Danbolt.

NSO har tatt kritikken alvorlig og var tilstede under Studentparlamentsmøtet og overbærte debatten.

– UiB er en stor og viktig institusjon, og jeg tror vi vil oppnå mer ved å stå sammen enn å dele oss opp. Det viktigste her er at vi har tatt med oss disse innspillene fra debatten og ønsker å jobbe videre sammen med UiB, sier André Almås Christiansen, nestleder i NSO.

Ved neste Studentparlamentsmøte vil det være en siste behandling av vedtaket der det nye Studentparlamentet vil avgi sine stemmer.

Kommentarer