This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

Studenter ved det humanistiske fakultetet ved Universitetet i Bergen (UiB) har i lengre tid ventet på at et mastertilbud skal lanseres. Det har vist seg som en en tidkrevende prosess, og studentene føler ikke de har fått klare og tydelige tilbakemeldinger om hvordan prosessen har foregått.

– Det har vært sånn: nå skal den komme i 2013, nå skal den komme i 2014 og mye sånne difuse svar, forteller tidligere retorikkstudent og nåværende medievitenskapstudent Åse Marie Bernes.

Dette kan forsker ved institutt for filosofi og førstesemesterstudier, Amund Børdahl,  kjenne seg igjen i.

– Det kan godt være at det har vært spredd litt mer entusiasme omkring det å få en retorikkmaster på plass nå enn det kanskje har vært full dekning for, sier Børdahl.

Han forteller videre om bakgrunnen for at det ikke finnes noe mastertilbud for retorikkstudenter ved UiB.

– Retorikkfaget er et tverrfaglig samarbeid mellom flere fag, flere institutter og til og med to fakulteter. Så det er mange som skal uttale seg, vedta ting, stille ressurser til rådighet osv, for at et sånt masterprogram kan oppstå.

Studentene engasjerer seg i saken blant annet gjennom sosiale medier. Her føler de at deres stemme blir hørt.

– Jeg tror nok det at det kan være med på å legge press, og å vise at det faktisk er et marked for det da. Det er studenter til det, hvis de bare får graden opp å gå, mener Bernes.

Børdahl mener studentenes engasjement er sentralt i saken.

– Disse innspillene fra studentene kommer til å bli brukt når vi framover nå skal argumentere for at denne masteren nå må komme på plass, bekrefter Børdahl.

Det fremgår at det siste målet er å ferdigstille et mastertilbud innen 2015. Dette mener Børdahl er et realistisk mål.

– Det er klart det er gjennomførbart, sier han.

– Det burde absolutt komme i 2015, samstemmer Bernes.

Kommentarer