This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

Valget av studentrepresentanter til Universitetsstyret gikk av stabelen fra onsdag 28.april til tirsdag 4.mai. Da vinnerne skulle offentliggjøres på tirsdagen viste det seg imidlertid at dette ikke var mulig. Krypteringsnøkkelen som skulle åpne valgresultatet hadde nemlig forsvunnet i posten. Valgkandidatene Nina Hem og Aleksander Åsnes var oppgitte over hendelsen. Hem er frustret over valgstyret, og mener at dette ikke er det eneste problemet under valgprosessen. Hun føler at valgstyret ikke har tatt valget seriøst nok.

Et av eksemplene kom dagen før valget skulle starte. Da ga styret beskjed om at det var for få kandidater, og at valget ikke ville være gyldig. På dette tidspunktet hadde kandidatene allerede trykket flygeblader og hengt opp plakater. Styret hadde vært klar over hvor mange som skulle stille til valg i flere dager, og Hem mener at de burde håndtert situasjonen bedre. Dette avviser valgstyret, som mener de har opptrådt i henhold til de rammene som har blitt gitt dem.

Til slutt ble endelig valgresultatene klare. Nina Hem og Håvard Dretvik er de nye studentrepresentantene i Universitetsstyret, mens Aleksander Åsnes vil fungere som vara.

Kommentarer