This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

Velferdstinget og Arbeidsutvalget innstilte til salg av snus i SiB-kantinene. Derimot ble det presentert et endringsforslag på Velferdstingets møte 9.april som deretter ble vedtatt. Vedtaket lyder som følger; “SiB kantinene skal selge tobakk der det er hensiktsmessig”.  Med andre ord kan SiB-kantinene fra dags dato begynne å selge både røyk og snus i sine kantiner.

Tette handelslekkasjen

Omsetningen i SiB kafeène har økt med 30% de siste tre årene, men Marita Monsen i SiB mener likevel det er hensiktsmessig å innføre salg av snus for å unngå handelslekkasje til dagligvarebutikkene i nærheten.

– Mange av utdanningsinstitusjonene ligger nærme daglivarebutikker, og bidrar gjerne til at studenter kjøper maten sin der istedenfor i de ulike SiB kantinene, sier Monsen.

Med håp om økt lønnsomhet og mersalg, vedtok nettopp derfor Velferdstinget at SiB skal begynne å selge tobakk i sine kantiner. Monsen mener også at salg av tobakk ikke vil være skadelig for SiB sitt rykte eller oppfordre til bruk av tobakk.

– Det kan jo hende at studentene vil begynne å handle mer hos oss. Men det gjenstår å se om salget vil ha en positiv effekt, sier  kommunikasjonslederen.

Når og eventuelt hvor dette skal selges er per dags dato ikke bestemt. Prisen er heller ikke fastsatt, men er mulig noe høyere enn vanlig butikkpris.

Fra snus til tobakk

Saksforslaget som var fremmet nevnte bare salg om snus. Derimot ble vedtaket som nevnt utvidet til tobakksalg. Med dette kan SiB-kantinene også selge røyk om ønskelig. Leder av Studentparlamentet, Anders Kvernmo Langset, stiller seg skeptisk til om vedtaket kan lukke en handelslekkasje og fremmet et motforslag til vedtaket hvor han mener SiB ikke bør selge snus og tobakk.

– Maten er viktig for oss, og vi ønsker den billigere enn den er i dag.  Jeg fremmet et motforslag nettopp fordi vi ønsker oss en sunn profil, og de skal kunne konsentrere seg om det viktigste, nemlig maten, sier studentparlamentslederen.

Videre er det SiB som avgjør hvordan de skal vurdere hvilke SiB-kantiner som skal selge tobakk, hva de vil selge og eventuelt når dette vil skje. Marita Monsen forklarer derimot at de allerede var klar over at salg av snus ville bli vedtatt  på Velferdstingsmøtet og mener studentene om kort tid kan få kjøpe snus i ulike SiB kantiner.

 

BSTV retter: SiB kantinene har ikke opplevd nedgang i omsetningen – men hatt en økning på over 30% de tre siste årene.

Kommentarer