This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Både store og små operaentusiaster fikk oppleve at stykket ”Den listige lille reven” for første gang ble satt opp på en norsk scene.

Operaen som omhandler forholdet mellom mennesker og livets store sirkel er opprinnelig et tsjekkisk stykke av Leoš Janáčeks. I løpet av den siste tiden har oppsetningen vekket stor interesse blant operainteresserte verden over, og i følge Bergen Nasjonale Opera sparer ikke kritikerne på rosen. Operaens nye storsatsning har nemlig blitt omtalt som en blanding av komikk og kabaret, stumfilm og sirkus, absurditet og akrobatikk – noe også skuespillerne kan si seg enig i.

Satser på kostymer
– Denne operaen er en blanding av så mye forskjellig. Scenene veksler mellom romantikk, maskulinitet og humor, noe som gjør at stykket aldri blir kjedelig. I tillegg til dette må nok kostymene være noe av det beste ved stykket. De er rett og slett helt fantastiske, sier Inger Øvrebø Uberg som selv har rollen som høne.

Informasjonssjef for BNO, Geir Rege, kan også bekrefte at produksjonen har lagt stor vekt på kostymeutvikling. Men til tross for de omfattende kostymene, er det også andre elementer som vekker oppsikt ved den nye oppsetningen.

Verdenskjent dirigent
Selve stykket er nemlig ikke den eneste norgespremieren ved denne oppsetningen. Den stadig mer etterspurte dirigenten Rory Macdonald gjør også sin skandinaviske operadebut i Grieghallen denne vinteren. Ved å lede Bergen Filharmoniske Orkester, KorVest og en rekke internasjonal solister, er det altså hans oppgave å spre det musikalske budskapet. 

Kommentarer