This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Onsdag kveld åpnet USF Verftet endelig opp dørene igjen etter en lang periode med oppussing. Åpningskvelden for det ombyggede konsert- og kulturhuset begynte med offisiell markering. Samtidig gikk startskuddet for Borealisfestivalen 2o13.

Informasjonssjef Evy M. Sørensen er strålende fornøyd med å kunne ønske folk velkommen inn igjen, og spre kultur til hele Bergens befolkning.

– Nye USF er først og fremst veldig mye bedre. Det er nytt, konsertsalen vi hadde i Røkeriet den er helt ny, ingen vil kjenne seg igjen der inne. Forholdene for musikerne, publikum og musikkbransjen er mye bedre, alle vil dra nytte av dette, forteller Sørensen.

USF Verftet er et sted for all type kreativitet, her finner man både dans, kunst og musikk i alle husets rom. Evy mener mangfoldet er hovedgrunnen til at USF Verftet har den suksessen den har.

– Vi har øvingsrom for band, kunsthøgskolens studenter skal faktisk ha to utstillinger her hos oss i vår.

Mørkt tema

Samme kveld som USF Verftet premiererte sitt nye utseendet, hadde også Borealisfestivalen sin åpningssermoni. Festivalsjef for Borealis, Alwynne Pritchard gleder seg stort til å formidle årets tema The End ut til folket, blant annet på USF Verftet.

– Temaet for dette års festival er The End, avslutninger, alderdom, foreldelse, forråtnelse, apocalypse, død. Det er noen veldig mørke ting, men jeg tror vi bør alle omfavne det mørke, det tror jeg er bra. Studenter er på et punkt i livet hvor de er åpne for nye ting, og for meg er det viktigste med Borealis å være åpen for nye ting. Jeg vil lage en festival som er eventyrlystig og litt farlig, og som hyller kunnskap og ting som folk har lært som lar oss dele eldre og fantastiske kunstnere, men som også tar sjanser med unge kunstnere. Det er noe her for enhver student som søker eventyr og spenning, forteller Pritchard entusiastisk.

Sørensen er hyller det gode samholdet på huset.

– Vi blir et slags lag, det er noe som skjer i mellom oss som trigger mer kreativitet og inspirasjon, og det tror jeg er kanskje det mest unike med USF, det mangfoldet. Vi skal fortsette å arbeide med å utvikle USF som et kulturhus for absolutt alle.

Årets Borealisfestival varer fra 6.  til 10. mars og du finner en oversikt over alle festivalens arrangementer på http://www.borealisfestival.no/
USF’s kalender oppdateres kontinuerlig på http://www.usf.no/

Kommentarer