This text will be replacedhttp://bstv.no/?cat=5&feed=rss2

Fam Camilla Elgan (23) er bokser i Bergens Atletklubb og bruker mye av tiden sin i kjelleren på Sentralbadet.  Som 15-åring begynte hun med kickboksing og ble hektet etter første sekund. Videre begynte hun også med boksing, og etter dette gikk det slag i slag.

Hun er blant annet verdensmester i fullkontakt i kickboksing, Europamester, Nordisk mester, har 3 world cup-gull og vant sitt siste gull allerede i 2011 i Irish Open. I 2012 satset hun fullt og helt på boksing, og ble blant annet norsk mester i 2012 (vektklasse 64). Senest i år, vant hun gull i «Slaget om Norden» i Oslo i Norge.

Å kombinere fulltidsstudier med toppidrett

Elgan har tatt deltids-studie i idretts-psykologi, forretningsjus på BI og hoppet i fjor av studiet ved det juridiske fakultet ved UiB. Målet fremover er å ta medalje i EM i 2014, og drømmen er å kvalifisere seg til OL i Rio i 2016.

–   Det er knalltøft og kombinere juss-studiet med toppidrett. Det er mange timer trening, og mange timer lesing. For å gjøre begge deler hundre prosent, så velger jeg å ta idretten nå og studiene senere, sier den ivrige bokseren.

Det har vært mange utfordringer med å kombinere studier med idrett.

–  Det var vanskelig å ha morgentrening, for så å lese i åtte timer, og deretter nullstille helt til en teknisk bokseøkt. Det å få ut det lille ekstra, når du har så mye annet å holde på med utenom, det følte jeg var en stor utfordring, forteller Fam.

Oppfordrer studenter til å drive med idrett

Fam mener studenter kan dra nytte av det mentale i idretten, og at mye har overføringsverdi fra idretten til studenttilværelsen.

–  Det å planlegge, lage leseplaner og sette seg delmål underveis. Hovedmålet er jo eksamen, og det er lurt å lese jevnt og trutt. En lærer seg å jobbe strukturert mot et mål, mener den tidligere studenten.

Noen ganger kan det bli veldig mye og det er lett for at boble over, da lever jeg etter ett sitat:

–  Is i hodet, ild i hjertet!

Ikke bare en gutteidrett

Fam Camilla Elgan bruker mye av sin tid i kjelleren på Sentralbadet, hvor hun trener og veiledes av hovedtreneren Hjalmar Styve. Mange tror det er flest gutter som driver med boksing, men det er ikke tilfellet i denne klubben.

–  Hvis du kommer ned her, så skal du se at ca. 70 % av medlemmene er jenter. Vi har mange dyktige jenter, og jeg hadde ikke klart meg uten dem, konstaterer Fam.

Inspirasjon henter hun fra mange steder, og mener støtteapparatet er det viktigste til å kunne drive med idretten på et så høyt nivå.

–  Mennesker som ikke har det beste av alt, men gjør det beste ut av det de har, det er det mest inspirerende av alt, uttrykker Fam begeistret.

Vil tilbake på skolebenken

Fam Camilla Elgan mener bestemt at hun skal tilbake på skolebenken, og tror det har mye å si at hun interesserer seg for lovverket og synes studiet er fascinerende.

–  Jeg har lyst å bli en god jurist, når den tid kommer. Jeg tror absolutt det er mulig å kombinere toppidrett med studier, men med et så hardt studie som juss, det tror jeg er vanskelig, sier toppidrettsutøveren bestemt.

Dette støtter også hennes trener henne i, Hjalmar Styve,

–  For Fam sine målsettinger, tror jeg det er det er den rette avgjørelsen for henne. Men hun blir jo såklart mer sårbar, sier Styve.

Han mener også at det er flott at folk med talent tørr å satse fullt og helt på idretten, uten et sikkerhetsnett.

–   I dag er det mulighet til å studere lenge, så jeg tror hun kommer tilbake til skolebenken, sier den støttende treneren.

Kommentarer