This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

Det sier student ved NKF Richard Johansen, som måtte ty til kredittkort som betalingsmiddel. Og han er ikke alene.

 

Høye forbrukslån og kredittkortgjeld blant studenter

En undersøkelse gjort for Norges Studentorganisasjon (NSO) viser at hele 31 % av studentene har måttet ta opp forbrukslån eller kredittkortgjeld for å dekke helt elementære utgiftsposter som mat og husleie.

– Det tyder på at studentene er i en vanskelig økonomisk situasjon, sier leder i NSO Øyvind Berdal.

Han tror noe av årsaken til at det gjelder for så mange, kommer av at studentene ikke føler de har tid til å jobbe nok ved siden av studiene, og dermed ikke ser noen annen utvei.

– Det er lagt opp til at man skal være heltidsstudent, men dette er ikke mulig med tanke på den økonomiske situasjonen de befinner seg i.

Dette kan Richard Johansen bekrefte. Studiet er tøft og det krever mye arbeid. Helst skulle han ønske at han kunne vie all sin tid på studiene, men er som de fleste andre nødt til å jobbe ved siden av.

– Jeg må jo nesten gjøre det, studielånet strekker jo ikke til, sier han.

 

Bør unngås

Frode Solheim, kredittsjef for personmarkedet i Sparebank 1, sier at de 6900 kronene som studenter får månedlig er svært lite, og at studenter får mindre nå enn før på grunn av stadig økende priser ellers i samfunnet.

Likevel bør man unngå å løse økonomiske problemer ved hjelp av forbrukslån eller kredittkort, fordi dette er lån med høy rente.

– I verste fall kan det ende med en ond spiral, der man blir nødt til å ta opp ytterligere forbrukslån for å finansiere forbrukslånet, sier Solheim.

Kommentarer