This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

Denne måneden ble det klart at Kunnskapsdepartementet fordeler 250 millioner kroner til bygging og rehabilitering av over 1000 studentboliger for 2013.


Strekker ikke til

Regjeringens satsing på studenter har resultert i 1000 nye studentboliger til utdanningsinstitusjoner landet over. Likevel er det langt fra nok.

– Bergen har mottatt bevilgninger til 100 nye studentboliger. Vi hadde selvsagt ønsket at tildelingen hadde vært litt større, men vi skal gjøre det beste ut av det vi har fått, sier sier boligredaktør i SiB, Torbjørn Haug til BSTV.

SiB hadde håpet å kunne bedre dekningsgraden, som i dag er 12%,  ytterligere.

– Vi har en målsetting om å nå dekningsgraden på 20%, men slik det ser ut nå, vil det bli lengre frem i tid. Pengene strekker rett og slett ikke til, forklarer Haug.


Nye boliger på vei

Til tross for en skuffende tildeling, vil splitter nye studentboliger i Grønneviksøren snart stå klart. Akkurat når det blir, vil imidlertid ikke Haug si noe om – ennå.

– Nå er det slik at ikke alt har gått etter planen med byggeprosjektet i Grønneviksøren, så jeg ønsker ikke å gå ut med dato for når bygget vil stå klart før vi er helt sikre på at alt vil gå i orden, sier han.

Selv om nye boliger vil bli prioritert, er også studentboligene på Fantoft planlagt å rehabiliteres.

– Vi er klar over at deler av hyblene på Fantoft har behov på oppussing. Dette er noe vi har hatt lyst til å gjøre lenge, og som vi bli prioritert så fort vi har mulighet, sier Haug.

Kommentarer