This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

I 80% av studentboligene på Fantoft bor det utvekslingsstudenter, hvor mesteparten er fra sydeuropeiske land. Studentene kommer ofte med et ønske om å både bli kjent med norske studenter, såvel som den norske kulturen.

Sjenerte nordmenn

Julia Attot er fra Belgia, og tar fag ved Universitet i Bergen våren 2013. Hun er medlem av organisasjonen Buddy Bergen, og håper å bli enda bedre integrert i studentmiljøet i Bergen. Stunden hun har vært her, har derimot ikke helt gått som ønsket.

– Det er veldig vanskelig å møte studenter her, fordi de norske er veldig sjenerte. Men hvis du prøver å bli kjent med de, er de veldig vennlige, forteller Attot til Bergen Student-TV.

Boligdirektør i SiB, Thorbjørn Haug, mener det er for mange studenter på et sted for at integreringen blir best mulig. Fantofts beliggenhet anser han ikke som et problem, men peker på at universitetet selv, og andre studiesteder må ha flere ordninger for nye utvekslingsstudenter. Allikevel tror han at studentene har det bra på Fantoft.

–Undersøkelsene vi har gjort her oppe, viser at folk trives veldig godt her. Også har vi et godt internasjonalt rykte, sier boligdirektøren.

– Det er aldri nok nordmenn

Buddy Bergen er en organisasjon som ønsker å bedre integreringen mellom internasjonale studenter og det norske studentmiljøet i Bergen. To uker etter hver semesterstart begynner Buddy Bergen programmet med ulike arrangement. Tidligere Buddy- medlem, Rania Broud, mener dette er et godt tilbud og gir studentene en mulighet til å bli kjent med ulike kulturer og språk. Studentene må også ta initiativet til aktiviteter, og det spørs veldig hvordan utvekslingsstudenten er som person.

Derimot er dette prosjektet noe hun absolutt anbefaler andre å bli en del av.

– Det viste seg at det ble tre semestre med buddy og tre ulike buddies. En av dem har jeg fortsatt kontakt med, og vi sender kort til hverandre den dag i dag, forteller Broud.

Leder av Buddy Bergen, Simon Olsen, mener også at dette er en fin måte å integrere utvekslingsstudenter i Bergen, men at egen innsats også er viktig.

–Vi prøver å oppfordre dem til å gjøre noe selv. Vi er ikke der for å skrive en kontrakt mellom studentene, men for å tilrettelegge for kontakter og aktiviteter, sier lederen

Olsen forteller også at det i år er 240 Buddy Bergen-medlemmer, hvorav bare 90 av disse er norske studenter. Videre ønsker lederen alle hjertelig velkommen til Buddy Bergen:

–Det er aldri nok nordmenn, avslutter han.

Kommentarer