This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

DigUiB er navnet på prosjektet som skal bringe Universitetet i Bergen inn i den digitale fremtiden.

Tar tid

Viserektor for utdanning og leder av styringsgruppen DigUiB, Kuvvet Atakan, inviterte mandag 21. januar studenter til diskusjon rundt universitets digitale fremtid. Styringsgruppen, bestående av faglig- og administrativt ansatte i tillegg til studenter, har holdt på med prosjektet i 3 år. Kuvvet mener det er positivt at universitetet tar seg tid til digitaliseringen, slik at utdanningsinstutisjonen kan være strategiske i prosessen.

– For tre år siden startet vi et grundig og systematisk arbeid, i motsettning til mange andre universiteter som har hoppet ut i utviklingen litt hodestups og implemetert ugunstige løsninger for et universitet. Blant annet gjøre forelesninger ukritisk tilgjenglig for et større publikum, forklarer Atakan.

Forelesninger

Kuvvet Atakan tror ikke digitalisering går ut over studentenes oppmøte på forelesninger.

– Tvert i mot, vi tror digitaliseringen vil føre til at undervisningen blir enda mer populær en den er i dag. Hvis vi kan bruke de digitale løsningene for det de er verdt så kan det gi en merverdi for studenter som vil repetere til eksamen, og gjennbruk av spesielt gode forelesere, forteller Atakan.

Ingen motstridene interesser 

Mange mener universiteter i Norge, kanskje speiselt Universitetet i Bergen har ligget på latsiden i den digitale utviklingen.

– Det ligger litt traus konservativisme i systemet for det å digitalisere både forskning og utdanning vil føre til ganske stor endrig for hvordan enkelte arbeider, så det er med en slags motstand mot endring som bremser utviklingen, forteller styringsgruppemedlem og studedentstyrerepresentant Magne Seierslund.

Fakta

Prosjektet DigUiB (Digitale hjelpemidler og støttesystemer for utdanning ved Universitetet i Bergen) ble startet opp etter initiativ fra studentene gjennom Universitetsstyrets Utdanningsutvalg. DigUiB ser på bruk av digitale hjelpemiddel og støttesystem for utdanning ved UiB.

Prosjektet koordineres av en styringsgruppe som samkjører oppfølgingen av tre delprosjekt med egne prosjektgrupper. Styringsgruppen ledes av Viserektor for utdanning Kuvvet Atakan. Dere kan lese hans blogginnlegg “Digital UiB – Utfordring for fremtiden?” i UPEDBLOG – En Møteplass ved Program for universitetspedagogikk.

Kommentarer