This text will be replacedhttp://bstv.no2/?cat=3&feed=rss2

Mandag ble resultatet for studentparlamentsvalget ved Høgskolen i Bergen (HiB) avgjort. 31% av studentene benyttet seg av stemmeretten, noe  som tilsier mer enn en dobling av fjorårets resultater.

I fjor hadde studentparlamentsvalget ved HiB en oppslutning på bare 14 %. Til tross for fjorårets nederlag klarte de å få rekordhøy oppslutning ved årets valg.

– Det er utrolig godt å vite at vi har fått til dette, og det tyder på at vi har jobbet godt i forkant av valget, sier Anders Veggeland, Kandidat ved Avdeling for lærerutdanning.

Det harde arbeidet og det at man byttet valgplattform, er trolig grunnen til rekorden.

– Det hadde nok mye å si at vi flyttet valget tilbake til It’s Learning, men vi kan ikke skyve det under en stol at vi kan takke den iherdige innsatsen vår og ikke minst Studentparlamentet og kandidatene, sier leder i Valgkomiteen Simon Filip Berg.

Nest best

Målet var ikke bare å slå fjorårets oppslutning, men også å være best i Norge.

– Dette klarte vi dessverre ikke. Høgskolen i Østfold slo oss med 34 %, men de har til gjengjeld trukket reisegavekort blant de som stemte. Her er det stemt med studentengasjement som motivasjon, sier leder i Studentparlamentet Anders Kvernmo Langset.

De er likevel godt fornøyde med andreplassen.

– Vi kan ikke være noe annet enn glad. Vi slo jo UiB i år igjen, sier Veggeland.


Tidligere års valgoppslutning:

2008: 17%

2009: 25%

2010: 29%

2011: 14%

* http://www.sphib.no/archives/1843

 

Se listen over kandidatene som ble valgt!

 

 

Kommentarer