This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

I forbindelse med kulturdagene i Fana og Ytrebygda 27. oktober til 4. november, holdt glassblåser Stine Hoff åpent verksted hvor de som ønsket kunne komme å blåse glass.

Førstemann ut

I 1992 åpnet Stine Hoff, sammen med to venninner, det første glassblåserverkstedet i Bergen, og 20 år etter holder hun fortsatt på med håndtverket.

– Det som fascinerer meg med glassblåsing er at glass er et veldig levende, varmt materiale, som man må jobbe både fort og rolig med for å få det til. Det går fra å være 1200 grader varmt til å bli kaldt på noen få minutter, så det gjelder å være rask.

Ingen utdanningsinstitusjoner i Norge

Det finnes ingen utdanningsinstitusjoner i Norge hvor man kan utdanne seg til glassblåser, da må man reise til Sverige eller Danmark, men Hoff har hatt flere lærlinger, og det er mulig å ta fagbrev hos henne.

– Hos oss er det mulig å ta utdanningen over 3 år. Da jobber man med oppgaver i tillegg til en teoretisk eksamen, sier økonomiansvarlig for Stine Hoff kunstglass Knut Eilertsen til Bergen Student-Tv.

Glassblåseren sier at håndtverket absolutt ikke er en medfødt egenskap, og er noe alle kan lære seg hvis man har tolvmodighet nok.

 

Har du tips til saker som kan være noe for Bergen Student-TV? Kontakt redaksjonen på: tips@bstv.no

Kommentarer