This text will be replacedhttp://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

Lenge har studentene i Bergen fått gratis hjelp med juridiske og sosiale spørsmål. Fra høsten av vil det og være tilbud for økonomisk rådgivning. 

– Det er viktig for oss å kunne bidra med økt kunnskap og bevissthet rundt tema som omhandler personlig økonomi, sier informasjonsansvarlig i Økonomiformidlingen, Hogne Ulla.

Prosjektet vil innebære rådgivning på flere områder.

– Vi vil hjelpe til innen områder som blant annet personlig økonomi, sette opp budsjett, få kontroll over pengebruk i hverdagen, gi råd om skatt, BSU og å lage betalingsplan, sier prosjektansvarlig Solfrid Helgesen

 

Uheldig lokalisering?

Økonomiformidlingen skal holde til i Mehrinobygget på NHH i Sandviken. Flere studenter BSTV har snakket med, mener at kontorets lokalisering kan være en ulempe.

– Jeg tror det vil være en høyere terskel for å reise ut til NHH enn dersom kontoret ligger sentrumsnært, sier Ragnar Imstøl, student ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet på Universitetet i Bergen (UiB).

Til tross for dette er både Imstøl og flere studenter positive til selve tilbudet, men usikre på hvorvidt de vil benytte seg av det i første omgang.

– Det er et flott initiativ, og jeg kommer til å bruke det dersom det blir aktuelt, sier Eirik Torsvik, student ved Høgskolen i Bergen (HiB).

Fredag 7. september vil kontoret åpne i Sandviken.

Kommentarer